Het LivingLab is een levensecht appartement dat beschikt over alle mogelijke state of the art technologische ict-voorzieningen die het zorgvragers mogelijk moet maken langer volwaardig en zelfstandig thuis te wonen. Denk bijvoorbeeld aan 360-graden camera’s, bewegingssensoren, alarmering, bediening en communicatie-toepassingen. In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers.

Het LivingLab is een initiatief van ROC Midden Nederland Amersfoort, Quo Vadis, Accolade Zorg, Zorgpact Midden Nederland, LaCoTA, Hart van Vathorst en Langer Zelfstandig Thuis.

In navolging van LivingLab in Amersfoort kijkt Zorgpact Midden Nederland samen met verschillende MBO opleidingen in Utrecht om een dergelijke leeromgeving ook te op te zetten in regio Utrecht.

Meer informatie over het project? Kijk op www.livinglabamersfoort.nl of stuur een mail naar info@livinglabamersfoort.nl.

Het LivingLab bevindt zich in Het Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort.

Kijk bovenstaande video voor een sfeerimpressie van LivingLab Amersfoort.