Walk the talk

‘Walk the talk’ won de Utrechtzorg Innovatieprijs 2017 tijdens de werkconferentie ‘Zorg voor zorgmedewerkers’. Het idee: het werk van zorg- en welzijnsprofessionals gemakkelijker maken door rapportages in te kunnen spreken in een speciale app. Dit bespaart tijd en moeite. Binnen de pilot ‘Walk the talk’ werd onderzoek gedaan naar spraaktechnologie en zorginnovatie.

Status

Jacqueline Engelen en Jet Zantvoord werden vanuit Utrechtzorg ingeschakeld om het project in goede banen te leiden. Samen met De Koperhorst, Reinaerde en Lyvore werd vervolgens onderzocht wat de mogelijkheden waren om spraaktechnologie in te gaan zetten binnen deze organisaties. Lees hier meer over dit project.

Pckt.

Een eenvoudig pasje waarmee verpleegkundigen op elk moment en overal binnen uw zorgorganisatie een dossier, advies van een collega en protocollen kunnen oproepen. Met behulp van hologram-technologie kan op elk gewenst moment vanaf een pasje met chip worden geprojecteerd in elke ruimte.

'EPD voor in je broekzak' Pckt. wint investeerdersprijs Hacking Health Utrecht
Een team van studenten verpleegkunde van MBO Utrecht en studenten commerciële economie en communicatie- en multimediadesign van Hogeschool Utrecht heeft tijdens Dutch Hacking Health bij UMC Utrecht de investeerdersprijs gewonnen. In het weekend van 20-22 april 2018 werkten ruim 250 designers, studenten, professionals en patiënten in 25 verschillende teams hard aan verdere ontwikkeling van hun zorginnovaties.

Het idee waarmee ze de prijs in de wacht sleepten is pckt. – voluit: Pocket – en kwam voort uit een eerdere challenge van U CREATE, Utrechtzorg en andere partners: Future Care Challenge.

Meer weten? Lees het artikel van U CREATE.

Future Care Challenge
Pckt. won al eerder de Future Care Challenge. Een challenge die U CREATE, Zorgpact Midden Nederland en Utrechtzorg (SamUZ) organiseerden tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 16 maart 2018).

Zes teams, bestaande uit studenten verpleegkunde van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en studenten Creatieve Industrie van Hogeschool Utrecht, kregen de missie een zorgconcept te ontwikkelen voor het jaar 2030. Daarnaast dachten zijn na over de invloed van hun concept op het beroep verpleegkundige.

Pckt. werd bedacht als hulpmiddel voor de verpleegkunde in 2030 en is een 'EPD voor in je broekzak’ dat met behulp van hologram-technologie op elk gewenst moment vanaf een pasje met chip kan worden geprojecteerd in elke ruimte.

Het prototype onderscheidde zich tijdens de Future Care Challenge door de slimme omgang met de toegankelijkheid van patiëntgegevens: alleen de behandelend arts of verpleegkundige krijgt toegang tot de benodigde dossiers.

Meer weten? Lees het artikel van U CREATE.