Walk the talk

Tijdens de werkconferentie ‘Zorg voor medewerkers’ in november 2017 namen de aanwezigen uit zorg, welzijn, onderwijs en gemeenten het tegen elkaar op in een wedstrijd waarin het meest innovatieve zorgidee werd gezocht. De 'Walk the talk' app was de trotse winnaar van Utrechtzorg Innovatieprijs 2017. De app is bedoeld voor medewerkers in de zorgsector, op de werkvloer.

De app

Een eenvoudige app op je mobiele telefoon waar je alle te registreren zaken over jouw cliënten inspreekt. De geregistreerde informatie wordt vanuit deze app omgezet in tekst en op de juiste plek in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) opgenomen.

Door deze app kunnen zorgprofessionals rapportages direct inspreken, in plaats van tijd te verliezen aan administratie.

Het doel van de app is om het werkplezier te verhogen en de werkstress te verminderen.

Het concept van de applicatie is gebaseerd op de behoefte van medewerkers om de administratietijd te verlagen. Deze innovatie past bij de wens om efficiency in de zorg te verhogen door ‘anders/slimmer’ te werken, en draagt bij aan het behouden van medewerkers voor de zorg.

Status

In 2018 werkt een projectteam aan de uitwerking en implementatie van de app ‘Walk the talk’. Met als doel om het concept te realiseren en een businesscase op te bouwen op basis van een pilot.

Meer weten of interesse om mee te werken? Neem contact op met Jolanda Landman, programmamanager Zorgpact Midden Nederland.

Pckt.

Een eenvoudig pasje waarmee verpleegkundigen op elk moment en overal binnen uw zorgorganisatie een dossier, advies van een collega en protocollen kunnen oproepen. Met behulp van hologram-technologie kan op elk gewenst moment vanaf een pasje met chip worden geprojecteerd in elke ruimte.

'EPD voor in je broekzak' Pckt. wint investeerdersprijs Hacking Health Utrecht
Een team van studenten verpleegkunde van MBO Utrecht en studenten commerciële economie en communicatie- en multimediadesign van Hogeschool Utrecht heeft tijdens Dutch Hacking Health bij UMC Utrecht de investeerdersprijs gewonnen. In het weekend van 20-22 april werkten ruim 250 designers, studenten, professionals en patiënten in 25 verschillende teams hard aan verdere ontwikkeling van hun zorginnovaties.

Het idee waarmee ze de prijs in de wacht sleepten is pckt. – voluit: Pocket – en kwam voort uit een eerdere challenge van U CREATE, Utrechtzorg en andere partners: Future Care Challenge.

Meer weten? Lees het artikel van U CREATE.

Future Care Challenge
Pckt. won al eerder de Future Care Challenge. Een challenge die U CREATE, Zorgpact Midden Nederland en Utrechtzorg (SamUZ) organiseerden tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12 t/m 16 maart).

Zes teams, bestaande uit studenten verpleegkunde van ROC Midden Nederland, MBO Utrecht en studenten Creatieve Industrie van Hogeschool Utrecht, kregen de missie een zorgconcept te ontwikkelen voor het jaar 2030. Daarnaast dachten zijn na over de invloed van hun concept op het beroep verpleegkundige.

Pckt. werd bedacht als hulpmiddel voor de verpleegkunde in 2030 en is een 'EPD voor in je broekzak’ dat met behulp van hologram-technologie op elk gewenst moment vanaf een pasje met chip kan worden geprojecteerd in elke ruimte.

Het prototype onderscheidde zich tijdens de Future Care Challenge door de slimme omgang met de toegankelijkheid van patiëntgegevens: alleen de behandelend arts of verpleegkundige krijgt toegang tot de benodigde dossiers.

Meer weten? Lees het artikel van U CREATE.

Meedoen

Meedoen of meer weten? Neem dan contact op met Jolanda Landman, programmamanager Zorgpact Midden Nederland: jlandman@utrechtzorg.net | 06 28 27 20 78.