Datum: 22 november 2019 / 13:30

Namens Health Hub Utrecht coalitie Aantrekkelijke Arbeidsmarkt organiseren UCREATE en Utrechtzorg de Happy Working Challenge van 18 t/m 22 november. Zowel de challenge als de in die week geplande landelijke Sterk in je Werk Week spelen in op het thema werkgeluk. De eindresultaten van de challenge zijn relevant voor alle organisaties in het netwerk. We nodigen u dan ook van harte uit om aanwezig te zijn tijdens de finale op 22 november van 13.30 tot 16.30 uur in het UMCU.

De challenge in het kort:

  • Interdisciplinaire teams bestaande uit 50 studenten verpleegkunde en creatieve industrie van MBO Utrecht, Hogeschool Utrecht en ROC Midden Nederlan geven vorm aan concepten voor meer werkgeluk in de zorg
  • Zij werken via design thinking methode (begeleiding van Fundamentals Academy) aan maatschappelijke complexe vraagstukken.
  • De inhoudelijk opdrachtgevers van de challenge zijn drie ziekenhuizen, namelijk; UMC Utrecht, het Diakonessenhuis en Tergooi.
  • Ingebrachte vraagstukken van deze opdrachtgevers zijn:
  • Hoe kunnen we het werkplezier van jonge verpleegkundigen vergroten?
  • Hoe kunnen verpleegkundigen meer studenten begeleiden zonder dat de werkdruk daardoor omhoog gaat?

Meer informatie over de challenge: ucreate-weconnect.nl/event/health-hub-utrecht-happy-working-challenge
Meer informatie? Neem contact op met Leon van de Rijt leon.vanderijt@ucreate.nl of Marloes Aarden maarden@utrechtzorg.net

Praktische informatie

Datum: 22 november, 13:30 - 16:30 uur (inclusief borrel). Inloop vanaf 13 uur, Micaffe. Margriet Schneider, bestuursvoorzitter UMCU, zal de opening verzorgen.
Locatie: UMC Utrecht (Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht), Hijmans van den Berghgebouw, Gele collegezaal
Aanmelden: secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. "Finale Happy Working Challenge"

Plan uw route in het UMC via deze link.