Wij zijn Utrechtzorg

Wij zijn de arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek. Samen met ruim 85 aangesloten werkgevers zetten we ons in voor een gezonde regionale arbeidsmarkt waarin alle zorg- en welzijnsorganisaties beschikken over voldoende en bekwaam personeel, nu en in de toekomst.

Dit is geen opgave voor één zorg- of welzijnsorganisatie: het is een opgave voor ons allemaal. Als arbeidsmarktorganisatie faciliteren we samenwerking tussen alle betrokken partijen in de regio: zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs, overheid en andere stakeholders. We maken ons hard voor een realistisch en goed imago van zorg en welzijn, goede loopbaankeuzes van jongeren, vitale medewerkers die met plezier werken, en de zorg(banen) van de toekomst.

Zo werken we

  • We brengen samenwerking tot stand: De kracht van Utrechtzorg zit in branche-overstijgend denken in combinatie met uitstekende contacten, waardoor we voor elke regionale arbeidsmarktuitdaging de juiste partijen aan tafel weten te krijgen. We voeren de regie op het proces om tot een gezamenlijke, regionale visie te komen.
  • We ontwikkelen en vernieuwen: De sector zorg en welzijn beweegt in een razend tempo. Utrechtzorg volgt de ontwikkelingen op de voet en signaleert en agendeert thema's gericht op de zorg van de toekomst.
  • We kijken vooruit: Utrechtzorg verzamelt, duidt en verspreidt arbeidsmarktinformatie. Zo kunnen we als regio gericht interventies inzetten voor lange termijn vraagstukken, en weten we van tevoren waar kansen en knelpunten liggen.

Werkgebied

De arbeidsmarktregio Utrecht betreft: Bunnik, De Bilt, De Ronde Venen, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

De arbeidsmarktregio Amersfoort-Eemland betreft: Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg.

De arbeidsmarktregio Gooi en Vechtstreek betreft: Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren.

Nieuwsgierig naar onze aanpak? Lees ons strategiedocument-utrechtzorg-2023.pdf

Utrechtzorg is aangesloten bij RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van twaalf regionale werkgeversorganisaties. RegioPlus vormt de schakel tussen landelijk beleid en regionale uitvoering. Door gebruik te maken van elkaars kennis en samenwerking op regionaal niveau te stimuleren, spelen we beter in op ontwikkelingen in zorg en welzijn.

Volg Utrechtzorg

Blijf op de hoogte via LinkedIn en X. Op deze pagina kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Heb je persvragen voor Utrechtzorg? Neem dan contact op via communicatie@utrechtzorg.net, of bel naar 030 - 634 0808.