Datum: 25 november 2022 / 09:30

Op 25 november 2022 presenteert het lectoraat Organiseren van Waardig Werk van de Hogeschool Utrecht (HU) het congres ‘Waardig werk als norm’. We gaan met maatschappelijke organisaties, professionals, werkgevers, beleidsmakers en onderzoekers op zoek naar een antwoord op de vraag hoe we in deze tijd van personeelstekort waardig werk kunnen creëren, organiseren en behouden.

Tijdens het congres zetten we perspectieven vanuit waardig werk en inclusief werkgeverschap in op het vraagstuk van de toegenomen personeelstekorten. Lectoren van de HU gaan hierover in gesprek met collega's uit de praktijk. Zij zullen vertellen over hun onderzoekservaringen én over de nieuwste ontwikkelingen. De bijdrage die waardig werk kan leveren aan het oplossen van het personeelstekort belichten zij daarbij vanuit drie perspectieven:

- Nieuwkomers
Inzetten op het aantrekken van mensen uit groepen met onbenut arbeidspotentieel, zoals vluchtelingen en mensen met een arbeidsbeperking.

- Aanpassen van werk
Werkgevers passen hun werkorganisatie en takenpakket aan de werknemers aan, bijvoorbeeld door middel van talentgericht werkontwerp.

- Werknemerswelzijn
Een beter welzijn van werknemers staat op nummer 1.

Daarnaast is er een uitgebreid programma met workshops, een markt en een bijzondere keynote-spreker.

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 25 november, 09:30 - 15:30 uur
Locatie: Hogeschool Utrecht | Padualaan 101, 3584 CH Utrecht
Aanmelden: Aanmelden kan via het formulier van de HU. Meer informatie over het congres vindt u hier. Deelname is gratis.

Dit congres is bedoeld voor alle professionals (managers, beleidsmakers, beslissers, onderzoekers, docenten etc.) die inspiratie willen opdoen en hun horizon willen verbreden ten aanzien van de bijdrage die waardig werk kan leveren aan het oplossen van de personeelstekorten. Werkzaam in zowel private als (semi-)publieke sector.