Datum: 08 februari 2022 / 13:30

Ruimte maken

Zorgen voor goede zorg is onze gedeelde verantwoordelijkheid. Maar hoe geef je richting aan anders organiseren, en hoe maak je ruimte voor ideeën van de vloer? Deze meetup over sociale innovatie en anders organiseren is een middag vol inspiratie en actie. Het programma bestaat uit een inspiratietalk, twee rondes aan thematafels en tot slot een workshop storytelling om met een goed verhaal naar huis te gaan.

Programma

Inspiratietalk
We beginnen de middag met een inspiratietalk van sociaal ontwerper Manon van Hoeckel. Manon is ontwerper, beeldend kunstenaar en ontwerpt ontmoetingen. Manon laat op natuurlijke wijze de veranderkracht van kunst en design zien. In haar social design-projecten stelt zij steeds actuele en relevante vragen, die ze vervolgens oorspronkelijk beantwoordt. Manon neemt ons mee in haar manier van werken en kijken.

Thematafels
Er zijn twee rondes van beiden 25 minuten waarin u aan een tafel zit. U kiest twee van de drie tafels:

  • Tafel 1 wordt gehost door Hanno de Schipper van Reinaerde. Hanno vertelt over hoe de ‘Dare to care box’ binnen Reinaerde sociale innovatie stimuleert. Middels dit platform worden medewerkers gevraagd mee te denken over organisatievraagstukken en gestimuleerd innovatief te zijn.

  • Aan tafel 2 hoort u Susanne van Doornik over de transitie naar zelforganiserende teams. Susanne heeft de transitie naar zelforganiserende teams bij de Rijnhoven begeleid en vertelt wat wel en wat niet werkt. Welke randvoorwaarden zijn hiervoor nodig en wat er gebeurt als medewerkers regie krijgen en voelen.

  • Aan tafel 3 vertelt Jan Hoetmer over hoe u als teamleider samen met uw team tot baanbrekende vernieuwingen kunt komen. Benut het creatief en innovatief kapitaal van uw team en vernieuw uw stijl van leidinggeven. Met een Yes and Act houding wordt u een chef als Sjef!

Workshop
Na de gesprekken aan de thematafel leert u in een masterclass storytelling van de Joepieacademie hoe u deze inspiratie vormt tot een verhaal zodat u met iets concreets weer naar huis gaat.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die enthousiast wordt van deze onderwerpen. Bijvoorbeeld een leidinggevende die graag meer ruimte wil maken voor ideeën van medewerkers op de vloer, een innovatiemanager die meer wil weten over het werken met een platform of als u zelf vol (soms wel, soms niet concrete) ideeën zit en gelijkgestemden wil ontmoeten.

Praktische informatie

Wegens het toenemende aantal coronabesmettingen hebben we besloten deze MeetUZ te verplaatsen naar 8 februari 2022.

Datum: Dinsdag 8 februari, 13:30 - 17:00 uur
Locatie: Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 in Utrecht
Aanmelden: Aanmelden kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. 'Sociale innovatie'.

Meer weten over deze bijeenkomst of dit onderwerp? Neem dan contact op met Nicoline Mulder of Jet van den Hoek via nmulder@utrechtzorg.net of jvandenhoek@utrechtzorg.net.