Exit-tool 'MoveForward'

‘MoveForward’ is een exit-tool die ontwikkeld is in een samenwerking met verschillende zorgorganisaties, De Argumentenfabriek en Prismant. Het doel is het systematisch analyseren van gegevens over vertrekkend personeel, waarbij instellingen zowel inzicht krijgen in de huidige stand van zaken, als de benchmark, als de trend. De MoveForward dashboards van Prismant kunnen organisaties helpen om de uitstroom van personeel in kaart te brengen. MoveForward geeft waardevolle inzichten over vertrekkende medewerkers, welke organisaties helpen bij het identificeren en inzetten van doelgerichte verbeteringen.

Dashboard

Zorgorganisaties die deelnemen aan MoveForward laten hun vertrekkende medewerkers een vragenlijst invullen met daarin onder andere vragen over de werkbeleving en (vermijdbare) vertrekredenen. Daarnaast worden er vragen gesteld over de toekomst op de arbeidsmarkt van de vertrekkende medewerker. Deze gegevens worden verwerkt in een dashboard, waarin instellingen inzicht hebben in hun eigen resultaten en benchmarkgegevens van een door de instelling aangegeven branche. Deelnemende branches zijn op dit moment ziekenhuizen, UMC’s, GHZ, GGZ, V&V en huisartsenposten.

Bijeenkomst

Op donderdag 13 september wordt er voor RAAT Utrecht / SamUZ van 15:00-16:30 uur, te Houten (locatie JOINN Houten, Onderdoor 5, 3995 DW Houten, Zaal Amsterdam + Berlijn) een informatiesessie gegeven waarna u als organisatie kunt beslissen om verder te gaan met deze exit tool. In deze sessie wordt uitleg gegeven over de MoveForward Tool: hoe ziet deze eruit? Hoe wordt deze ingezet? Hoe ziet de terugkoppeling eruit? In de regio Rotterdam zijn per 1 juli 18 organisaties van start gegaan met het gebruik van deze exit tool; daarvan kunnen de eerste resultaten worden bekeken. Er is voldoende ruimte voor vragen. Opgeven voor deze sessie kan via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. ‘MoveForward’.

Zien we u daar?

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws