Datum: 21 februari 2019 / 14:00

Workshop

Een medewerker is betrapt op of wordt verdacht van grensoverschrijdend gedrag, zoals diefstal, mishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag. In uw rol als leidinggevende, manager of HR adviseur confronteert de medewerker met dit gedrag en stelt een sanctie. De medewerker ontkent, draait, manipuleert zodat hij niet of vrijwel niet aan te spreken is. Wat te doen?

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de landelijke campagne "Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen" en de uitrol van het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn.

Programma

Bij aanvang van de workshop wordt (kort) ingegaan op de landelijke campagne "Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen" en het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn. Daarna gaan we met de theorie van het confronterende gesprek aan de slag met een trainingsacteur in de rol van ‘lastige’ medewerker. Bijvoorbeeld: de medewerker die ontkent, draait, in huilen uitbarst, manipuleert, kwaad wordt of u gaat bedreigen.

Resultaat

Opfrissen van de theorie van het ‘slecht nieuws model’ en toepassing in de praktijk op wisselend en lastig gedrag van ontkennende medewerker. Tevens bent u geïnformeerd over het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor leidinggevenden, managers, HR adviseurs en medewerkers die het voeren van dergelijke gesprekken in hun takenpakket hebben.

Door wie

Trainer en eigenaar van School tegen Schelden, Els van Leeuwen in samenwerking met Ton van de Bildt, trainingsacteur. Els is expert in het aanpakken van ‘ongewenst gedrag’ op de werkvloer zoals verbale agressie, intimidatie en pesten en ze heeft bijna 20 jaar ervaring in het begeleiden van organisaties op dit gebied.

Waar en wanneer

De workshop wordt gehouden op donderdag 21 februari 2019 van 14:00-17:00 uur, locatie volgt. Deze workshop gaat van start bij een minimum aantal aanmeldingen van 7 deelnemers (maximum 20).

Kosten

Deelname is gratis voor deelnemers van Utrechtzorg. Niet-deelnemers betalen €50 voor deelname. Bij afmelding binnen 5 werkdagen voor aanvang van de workshop wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht (onafhankelijk van deelnemerschap Utrechtzorg).

Aanmelden

U kunt uzelf aanmelden via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. Workshop Confronterend gesprek. De algemene voorwaarden activiteiten Utrechtzorg zijn van toepassing.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze workshop of wilt u meer informatie over het Waarschuwingsregister? Neem dan contact op met Annelie van den Boogaard, 030 634 08 08 (vrijdag) of avandenboogaard@utrechtzorg.net.