Coronabanen opnieuw opgestart in 2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg (COZO) opnieuw op. Naar verwachting worden de nieuwe subsidieregels eind juni gepubliceerd. Vanaf dan kunnen zorgorganisaties weer aanspraak maken op COZO voor 2022. Lees hier meer.

De meest actuele informatie vindt u altijd op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van VWS.

Extra handen nodig? Raadpleeg de Nationale Zorgreserve

Heeft u een plotseling tekort aan medewerkers door de coronacrisis? Of verwacht u dit tekort in de komende periode te krijgen? Dien dan een aanvraag in bij de Nationale Zorgreserve en doe een beroep op zorgreservisten.

De Nationale Zorgreserve bestaat uit regionale community’s van zorgreservisten die kunnen worden ingezet in tijden van crisis. Zorgreservisten zijn niet-praktiserende zorgprofessionals bij wie het zorghart nooit gestopt is met kloppen, óf zorgprofessionals met een nulurencontract. Zij beschikken dus altijd over een zorgdiploma en werkervaring in de zorg. Bekijk deze pagina voor een FAQ over de Zorgreservisten.

'Samen sta je sterker' biedt luisterend oor

Voor iedereen die in de zorg werkt biedt 'Samen sta je sterker' een luisterend oor in de vorm van een gratis coach. Hierbij wordt gewerkt met professionele coaches die op vrijwillige basis helpen. De coaches luisteren en geven mentale ondersteuning. Bekijk alle informatie op de website van Samen sta je sterker, een initiatief van CNV.

Uitblaassessies

Tijdens gratis online uitblaassessies geeft Utrechtzorg zorg- en welzijnsprofessionals de kans hun hart te luchten en in gesprek te gaan met elkaar. Wij bieden ruimte om zonder goed bedoeld commentaar stoom af te blazen, nieuwe inzichten te vinden, grip te krijgen op gedachten of gevoelens en in beweging te komen. Coaches Marre Dekkers en Iluska Adriaansens bieden hierbij een luisterend oor en tips & tricks om de komende periode door te komen. De uitblaassessies zijn te vinden via de kalender van Utrechtzorg.nl.

Meer informatie

Voor vragen over deze zaken of andere arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van corona kunt u contact met ons opnemen via info@utrechtzorg.net of bellen met 030 - 634 08 08.