Extra handen voor de zorg

Sinds het uitbreken van de coronapandemie heeft een grote groep (oud)zorgprofessionals zich aangemeld om bij te springen bij zorgorganisaties. Het project Extra handen voor zorg heeft hierin ondersteund. Dit project is vanaf 1 september 2021 afgerond.

Lees ook de verhalen over Karin, Carmen en Kirsten die via dit project zijn ingezet.

Coronabanen

Om de zorg te ontlasten maakt de overheid subsidie vrij voor coronabanen. Dit zijn banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel belangrijke verlichting kunnen bieden in de werkdruk. Deze gesubsidieerde banen zijn bedoeld voor de tijdelijke, extra inzet van ondersteunend personeel, ter ontlasting van het gediplomeerde personeel. Lees hier meer over deze subsidieregeling. Met vragen over coronabanen kunt u terecht bij Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net.

"Anders denken, anders doen"

De kans is groot dat de kandidaten qua profiel niet 100% aansluiten bij wat u zoekt. We adviseren u om flexibel en creatief om te gaan met het aanbod dat er is. Wellicht past een kandidaat wel binnen uw organisatie, maar dan op een plek waarmee u een vaste medewerker weer anders in kunt zetten. In de vodcast serie "Anders denken, anders doen" inspireren we u om creatief te kijken naar de inzet van extra handen. Bekijk de vodcasts via onderstaande links:

Zorg en corona

Aan de rechterzijde van deze pagina vindt u informatie die wij hebben verzameld rondom algemene onderwerpen, (online) scholing, communicatie, onboarding en coaching in coronatijd.

Meer informatie

Voor aanvullende vragen over dit project of andere arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van corona kunt u contact met ons opnemen via info@utrechtzorg.net of bellen met 030 - 634 0808.