Extra handen voor de zorg

Sinds het uitbreken van de coronapandemie heeft een grote groep (oud)zorgprofessionals zich aangemeld om bij te springen bij zorgorganisaties. Heeft uw organisatie extra handen nodig als gevolg van corona? Op extrahandenvoordezorg.nl kunt u een aanvraag voor de inzet van tijdelijke medewerkers doen. Utrechtzorg coördineert deze inzet in de regio's Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi en Vechtstreek.

In 3 stappen een aanvraag voor extra handen
Heeft uw organisatie extra handen nodig als gevolg van corona? Op extrahandenvoordezorg.nl kunt u een aanvraag voor de inzet van tijdelijke medewerkers doen. Ga naar www.q1000.nl/extrahandenvoordezorg en maak een account aan.

  1. Formuleer uw aanvraag in het systeem.
  2. We bellen u om uw aanvraag te bespreken en zetten daarna een selectie van kandidaten voor u klaar in het systeem.
  3. U neemt contact op met de kandidaten en bespreekt hun inzetbaarheid in uw organisatie.

Een gedetailleerde handleiding van het systeem vindt u op de site van extrahandenvoordezorg.nl. Bekijk ook de visual.

Voor meer informatie rondom de inzet van voormalig zorgpersoneel, zoals artsen of verpleegkundigen met een verlopen BIG-registratie (artsen-niet-praktiserend en verpleegkundigen-niet-praktiserend) kunt u bijgaand document raadplegen.

Lees ook de verhalen over Karin, Carmen en Kirsten die via dit project zijn ingezet.

Coronabanen

Om de zorg te ontlasten maakt de overheid middelen vrij voor bijna 5.000 fulltime coronabanen. Dit zijn banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel belangrijke verlichting kunnen bieden in de werkdruk. Deze gesubsidieerde banen zijn bedoeld voor de tijdelijke, extra inzet van ondersteunend personeel, ter ontlasting van het gediplomeerde personeel. Lees hier meer over deze subsidieregeling. Met vragen over coronabanen kunt u terecht bij Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net.

"Anders denken, anders doen"

De kans is groot dat de kandidaten qua profiel niet 100% aansluiten bij wat u zoekt. We adviseren u om flexibel en creatief om te gaan met het aanbod dat er is. Wellicht past een kandidaat wel binnen uw organisatie, maar dan op een plek waarmee u een vaste medewerker weer anders in kunt zetten. In de vodcast serie "Anders denken, anders doen" inspireren we u om creatief te kijken naar de inzet van extra handen. Bekijk de vodcasts via onderstaande links:

Zorg en corona

Aan de rechterzijde van deze pagina vindt u informatie die wij hebben verzameld rondom algemene onderwerpen, (online) scholing, communicatie, onboarding en coaching in coronatijd.

Meer informatie

Voor aanvullende vragen over dit project of andere arbeidsmarktvraagstukken als gevolg van corona kunt u contact met ons opnemen via info@utrechtzorg.net of bellen met 030 - 634 0808.