Jonge professionals aan zet

Binnen Jong RAAT werkt de nieuwe generatie zorgprofessionals aan het terugdringen van de personeelstekorten. Met frisse en innovatieve ideeën worden deze jongeren betrokken bij het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek. De uitstroom onder jonge professionals is alarmerend, en de tekorten zijn met name schrijnend binnen de beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden. Beroepsvereniging V&VN en Utrechtzorg slaan daarom de handen ineen.

Om deze startende zorgprofessionals in hun kracht te zetten, bieden V&VN en Utrechtzorg de deelnemers van Jong RAAT een ontwikkelingstraject aan. Het ontwikkelingstraject stimuleert de zorgprofessionals om aandacht te vragen voor eigen vernieuwende ideeën en biedt handvatten die nodig zijn om hun innovatieve ideeën te realiseren.

Volg Jong RAAT ook op LinkedIn.

Jong RAAT 2020

Jong RAAT 2019 heeft in december het plan Maak Impact Eenvoudig gepresenteerd. Herkent u één of meerdere praktijksituaties uit dit plan? Kies dan één van de bijpassende interventies en meld u aan voor de proeftuin in 2020. Utrechtzorg heeft middelen beschikbaar gesteld om u te helpen bij deze eerste stap. Ontvangt u graag hulp uit de praktijk? Vraag een adviesgesprek aan met een van de onderzoekers en ontwerpers van Jong RAAT via 030 - 634 0808.

De groep van Jong RAAT 2019 bestond uit Christina van den Heuvel, Danielle Groothuis, Linda de Valk, Marlies Osinga, Mirthe Kiekebos en Tessy Zwakenberg, met begeleiding van Josefien Jeninga (Utrechtzorg) en Thianna Noordzij (V&VN). Ook in 2020 willen Utrechtzorg en V&VN een groep jonge zorg- en welzijnsprofessionals in hun kracht zetten en ondersteunen om zelf met oplossingen voor de arbeidsmarktproblematiek te komen. De leden van deze originele Jong RAAT-groep zullen bij het initiatief betrokken blijven als adviseurs.

Heeft u interesse, of kent u werknemers binnen uw organisatie die bij Jong RAAT 2020 zouden willen aansluiten? Of heeft u vragen over het plan "Maak Impact Eenvoudig"? Neem dan contact op via secretariaat@utrechtzorg.net of 030 - 634 0808.

Jong RAAT is een initiatief van Utrechtzorg en V&VN. Met speciale dank aan Fundamentals Academy, De PlaatPraters, New Business Lab en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De groep van Jong RAAT

Bovenstaande foto werd gemaakt op de kick-off van Jong RAAT (11 maart 2019).