Hét netwerk voor jonge zorgprofessionals

In 2019 hebben Beroepsvereniging V&VN en Utrechtzorg de handen ineengeslagen om met de nieuwe generatie zorgprofessionals te werken aan het terugdringen van de personeelstekorten. Met frisse en innovatieve ideeën werden deze jongeren betrokken bij het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek. De uitstroom onder jonge professionals was (en is nog steeds) alarmerend. Verder kregen deelnemers van Jong RAAT een ontwikkelingstraject aangeboden om de zorgprofessionals te stimuleren aandacht te vragen voor eigen vernieuwende ideeën en biedt handvatten die nodig zijn om hun innovatieve ideeën te realiseren. Zo presenteerden zij in december 2019 het plan Maak Impact Eenvoudig.

Jong RAAT was onderdeel van het landelijke VWS actieprogramma ‘Werken in de zorg’ wat eind 2021 is beëindigd, hiermee kwam er ook een einde aan Jong RAAT. In samenspraak met ex-leden van Jong RAAT, collega’s, verschillende deelnemers van Utrechtzorg en andere partijen in de regio is Jong RAAT omgevormd tot een nieuw initiatief: JongUZ.

Over JongUZ

JongUZ is een branche overstijgend netwerk voor jonge zorgprofessionals t/m 35 jaar. Het motto van JongUZ is 'Jonge zorgprofessionals, praat niet over ze, maar met ze'! Ben jij een jonge zorgprofessional en wil jij écht het verschil maken in de regio én in jouw organisatie door:

  • Het delen van jouw expertise met - en leren van - andere jonge zorgprofessionals
  • Een actieve bijdrage te leveren aan drie bijeenkomsten per jaar op het gebied van actualiteiten, ideeën en prioriteiten.
  • De verbinding te zoeken met andere jong-varianten in de regio
  • Het geven van jouw (ongezouten) mening op de plannen en activiteiten van Utrechtzorg in de regio
  • Jouw input rond thema's die bij jou spelen voor de organisatie van twee evenementen speciaal voor jonge zorgprofessionals

Interessant? Dan is deelname aan het netwerk JongUZ echt iets voor jou! Wil je meer informatie of deelnemen? Neem dan contact op met met Loesje Pieters via lpieters@utrechtzorg.net.

Tijd voor actie!

Na veel gesprekken is het nu tijd voor actie en daar kunnen wij jullie hulp goed bij gebruiken. We zijn op zoek naar:

  • Andere jong-varianten binnen zorg- en welzijnsorganisaties
  • Jonge zorgprofessionals die zich graag uitspreken en/of inzetten
  • Bestuurders en managers die mij kunnen voorzien van input

Heb jij collega's die zich graag bij JongUZ aansluiten? Of ken jij waardevolle personen of partijen om mee in gesprek te gaan? Neem dan contact op met Loesje Pieters via lpieters@utrechtzorg.net.