Ambassadeurs van de Zorg gezocht!

29 juli 2020

Ambassadeurs van de Zorg zijn getrainde studenten en starters uit zorg en welzijn die jongeren enthousiasmeren voor de sector.

Ambassadeurs van de Zorg

Nu en in de toekomst zijn veel mensen nodig die kiezen voor een baan in zorg en welzijn. Samen staan we voor een grote uitdaging om met minder mensen, meer mensen te verzorgen. Ambassadeurs van de Zorg zijn getrainde studenten en starters uit zorg en welzijn (17 - 30 jaar) die scholieren laten zien hoe divers, waardevol én leuk het werken in de zorg- en welzijnssector is, zodat meer jongeren kiezen voor een opleiding of baan in de sector. Dit alles om de personeelstekorten in de zorg en welzijn tegen te gaan.

CNV Jongeren is initiatiefnemer van Ambassadeurs van de Zorg. Met het aanbreken van het nieuwe ambassadeursjaar gaat CNV Jongeren weer nieuwe ambassadeurs werven en trainen. Ambassadeurs worden getraind in communicatie- en presentatievaardigheden, zodat zij vervolgens op een professionele manier hun enthousiaste verhaal over hun ervaringen in zorg en welzijn kunnen delen met leerlingen die nog hun studiekeuze moeten maken. Op deze manier zorgen ze er voor dat leerlingen een beter beeld van de zorg- en welzijnssector krijgen en dat ze meer informatie hebben om hun studiekeuze op een juiste manier aanpakken. Utrechtzorg werkt samen met de Ambassadeurs door in de regio samen gastlessen te geven.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich nu aanmelden als Ambassadeur van de Zorg en meehelpen om jongeren te enthousiasmeren voor zorg en welzijn. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen en te versturen naar avdz@cnvjongeren.nl. Meer weten over het project? Bekijk dan de site van CNV Jongeren of download de flyer.

Wilt u samenwerken met Utrechtzorg op het gebied van jongerenvoorlichting, of meer weten over wat wij op dit gebied doen? Neem dan contact op met Ieteke van Brakel via ivanbrakel@utrechtzorg.net.