Bustour langs scholen om jongeren te enthousiasmeren voor zorg & welzijn

08 maart 2018

Tijdens de zesde Week van Zorg en Welzijn van 12 – 17 maart reist een speciale bus langs scholen in Nederland om jongeren kennis te laten maken met opleidingen en beroepen uit zorg en welzijn. Er zijn steeds meer banen beschikbaar in de sector, dus voor jongeren een interessante kennismaking met hun toekomst.

Een grote touringcar bezoekt veertien scholen door heel Nederland, verspreid over de 14 zorgregio’s die Nederland heeft. Zorgprofessionals geven van maandag tot en met vrijdag speciale gastlessen op middelbare scholen om uit te leggen wat hun beroep inhoudt.
Het doel van de tour is om jongeren te enthousiasmeren en te interesseren voor een opleiding of baan binnen zorg en welzijn. Voor deze doelgroep is het belang om de verschillende mogelijkheden te laten zien erg groot. Vaak wordt gedacht dat het alleen om het verzorgen van ouderen gaat, terwijl er ook technici, koks en secretaresses nodig zijn in de sector.

Acteur Tim Haars rijdt mee

Tijdens de scholentour rijdt acteur Tim Haars mee, bekend van o.a. New Kids en speelt nu in de film ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Haars verzorgt de gezamenlijke opening en afsluiting van de tour, een gastles en gaat de scholen ook een beetje op zijn kop zetten. “Ik vind het belangrijk dat jongeren zien hoe leuk en veelzijdig werken in de zorg is. Ook een echte computer-nerd kan een mooie carrière maken in deze sector. Dat wil ik juist tijdens deze tour laten zien!”, aldus Haars.

De Week van Zorg en Welzijn

De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 12 - 17 maart. Tijdens deze week openen ruim 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties hun deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken. Tijdens de week kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in een operatiekamer, ambulance of in het verzorgingshuis om de hoek. Daarnaast worden er de hele week leuke activiteiten georganiseerd, is er een grote kick-off op maandag 12 maart met olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. En gaan verschillende bekende Nederlanders zoals Gerda Havertong, Olga Commandeur, YouTuber Thomas van Grinsven en verschillende castleden van TV series als Brugklas en Spangas het land in om de actie te ondersteunen.

Kijk voor geopende locaties op de regio op Utrechtzorg.nl.

Over RegioPlus

RegioPlus is het samenwerkingsverband van de 14 regionale werkgeversorganisaties uit zorg en welzijn. Binnen het samenwerkingsverband werken de regio’s nauw samen aan het in balans houden van de arbeidsmarkt in deze sector van betekenis. Met de Week van Zorg en Welzijn zetten ze in op het laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken. En tegelijkertijd het arbeidsmarktperspectief onder de aandacht te brengen.