Digi-Boost: Samen versnellen, iedereen digitaal-vaardig.nl

01 oktober 2018

De komst van steeds meer digitale toepassingen in de zorg vraagt om extra kennis, vaardigheden en competenties van zorgprofessionals.

Om de digitale vaardigheden van haar medewerkers te vergroten heeft ’s Heeren Loo een programma ontwikkeld dat opleidt en digitale vaardigheden op alle fronten verankert in de praktijk. Dit programma werd gepresenteerd tijdens de Digi-Boost bij MBO Amersfoort. Met als doel om digitale vaardigheden bij medewerkers in de zorg te verbeteren en dit programma samen verder te brengen. Tijdens de Digi-Boost op 18 september leerden ruim 70 deelnemers het programma kennen. Aan de hand van onder andere mini-workshops en proeverijen werden de verschillende onderdelen gepresenteerd en was er gelegenheid om onderdelen van het programma uit te proberen.

Suzanne Verheijden, Programmamanager Innovatie 's Heeren Loo, ging met de deelnemers aam de slag met de leerdoelen. Daarnaast kwamen de onderdelen E-health & (zorg)domotica (door Astrid de Witte), Social media (door Hans Versteegh), Community & Website (door Arvid Smit), en de Digicoach (door Nadia Plambeck) aan bod.

Tot slot was er ruimte om het materiaal in te zien en te bespreken met Havva Jongen (eigenaar De Nova Learning, ontwerper materiaal), en in gesprek te gaan met een van de trainers van het programma, Joyce Heijnsdijk, en met Digicoach Wendy van Zwolgen. De Digicoach helpt mensen op weg, beantwoordt vragen, geeft trainingen en biedt één op één coaching voor mensen die dat willen.

We hebben het belang van digitale vaardigheden in de zorg en de Digi-Boost vastgelegd op video (zie onderaan de pagina).

Contentcreatie

En dan het vervolg! Om echt samen te versnellen, moeten we samenwerken en onze krachten bundelen. Aan de hand van contentcreatie kijken we naar de verschillende onderdelen van het programma en de manier waarop het programma in de verschillende organisaties succesvol geïmplementeerd kan worden. Om uiteindelijk samen de digitale vaardigheden van medewerkers in de zorg te verbeteren.

Aanmelden projectgroep

Wilt u meer weten of meedenken over de content en implementatie van het programma? Neem deel aan een projectgroep contentcreatie! U kunt hier aangeven op welke manier u verder wilt met digitale vaardigheden. Neem voor meer informatie contact op met Josefien Jeninga, projectmedewerker Utrechtzorg.

Bekijk hier de video: