Doorstart van wijkleerbedrijven naar Wijksupport

24 juni 2020

Met Wijksupport worden Utrechtse jongeren opgeleid voor een succesvolle start in zorg en welzijn.

Wijksupport

Beëindiging van subsidie dreigde het einde te worden van de wijkleerbedrijven Ondiep en Kanaleneiland in Utrecht. Bundeling van krachten van de initiatiefnemers ROC Midden Nederland en MBO Utrecht voorkwam dat. Vanaf september start Wijksupport, de nieuwe sociale onderneming van de wijkcoöperatie Krachtstation.

Wijksupport is een erkend leerbedrijf voor studenten zorg en welzijn van mbo en hbo. Het biedt studenten de mogelijkheid praktijkervaring op te doen in een veilige omgeving: ze krijgen kansen om te leren. Studenten doen opdrachten in de wijk voor wijkbewoners en ondersteunen wijkinitiatieven. Met Wijksupport worden jonge mensen opgeleid voor een succesvolle start van hun loopbaan in de sector zorg en welzijn. Een waardevolle schakel in de regio.

Meer informatie

Utrechtzorg is betrokken bij dit samenwerkingsverband van de gemeente Utrecht, MBO Utrecht, ROC Midden Nederland en Wijkcoöperatie Kanaleneiland. Voor meer informatie over samenwerking of zelfs partnerschap kunt u contact opnemen met projectleider Annemien van der Veen van ROC Midden Nederland via a.vanderveen@rocmn.nl, of bij Utrechtzorg met projectleider leren en werken Jan Joosten via jjoosten@utrechtzorg.net.