Een nieuw loopbaanplatform voor Utrechtzorg

26 oktober 2021

Utrechtzorg.nl is het loopbaanplatform van Utrechtzorg. Op dit platform zijn vacatures en andere loopbaanmogelijkheden van regionale werkgevers laagdrempelig te vinden. Deze website gaat al enkele jaren mee en de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie gaan snel. Daarom wil Utrechtzorg nu een belangrijke stap richting de toekomst zetten door het loopbaanplatform te re-branden en optimaliseren.

Nieuwe naam, logo en vormgeving

Met een nieuwe frisse branding en een technisch sterke website gaan we (toekomstige) professionals optimaal informeren over de mogelijkheden in de sector zorg en welzijn. Door de website stevig te positioneren gaan we de ambitie waarmaken dat dit dé website is voor iedereen die in Midden-Nederland op zoek is naar informatie en inspiratie voor een carrière in zorg en welzijn. Het optimaliseren van de vindbaarheid van actuele vacatures in de drie arbeidsmarktregio’s van Utrechtzorg staat hierin - net als op het huidige loopbaanplatform - natuurlijk nog steeds centraal.

Toegevoegde waarde

Het nieuwe loopbaanplatform biedt veel voordelen voor de deelnemers van Utrechtzorg. Uitgebreide werkgeverspagina’s met veel mogelijkheden voor beeld en videomateriaal bieden u een online etalage om kandidaten te laten zien wat uw organisatie uniek maakt. Inspirerende verhalen en actuele content zoals o.a. een duidelijke plek voor (online) events, een kalender en nieuwsberichten geven het loopbaanplatform toegevoegde waarde ten opzichte van andere websites die vacatures in de zorg aanbieden. Door een keuzehulp gaan we de verschillende doelgroepen (o.a. schoolverlater, zij-instromer, herintreder) vanuit de homepage helpen om beter hun weg te vinden op het loopbaanplatform.

Nog meer voordelen voor u zijn:

  • Direct inzicht in de effectiviteit van vacatures en de bezoekers van de werkgeverspagina in een eigen omgeving;
  • Eenvoudige koppeling met recruitmentsystemen waardoor het doorplaatsen van een vacature nog gemakkelijker gaat
  • Automatisch doorzetten van vacatures naar de landelijke Ik Zorg-campagne én naar het bovenregionale arbeidsmarktdashboard

Proces

Er is de komende maanden nog heel wat werk te verzetten, maar we werken met veel enthousiasme toe naar de streefdatum waarop we ons nieuwe loopbaanplatform willen lanceren: in de week van 7 februari 2022. Op dit moment brainstormen we over een nieuwe, pakkende naam en de volgende stap is een nieuwe vormgeving. We staan dus niet stil in de uitdaging om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt voor morgen en het nieuwe loopbaanplatform is hier een belangrijk onderdeel van!

Heeft u vragen over (of ideeën voor) het nieuwe loopbaanplatform? Neem dan contact op met projectleider Danique van Steenis via dvsteenis@utrechtzorg.net.