- >
  11741-zorgversterkers-beeld-nieuwsbrief-480x480-28.jpg

De eerste Zorgversterkers zijn gestart

25 januari 2023

De eerste Zorgversterkers zijn gestart! 12 kandidaten hebben een leerwerkplek gevonden via de Zorgversterkers bij de deelnemende zorg- en welzijnsinstellingen.

Kandidaten krijgen de kans om voor verschillende organisaties te werken, waardoor de regionale zorgsector verzekerd is van goed personeel. Het is een vernieuwende manier van regionaal samenwerken, die bijdraagt aan het terugdringen van de de hoge uitstroomcijfers in de sector.

Op maat leerwerkroutes

De kandidaten die zijn gestart hebben allemaal gekozen voor een duale leerroute HBO-Verpleegkunde van de Hogeschool Utrecht. Zij trotseerden maandag 16 januari wind en regen om kennis te maken met hun Sterkinjewerk loopbaancoaches en elkaar. Ieder jaar gaan ze door naar een nieuwe leerwerkplek. Zo krijgen zij een op maat leerroute door de zorgketen heen.

Deze kandidaten kozen voor HBO-V opleiding, maar dit is slechts een van de routes waarop werken in de zorg en welzijn vorm kan krijgen via Zorgversterkers. De wens van de kandidaat staat centraal en Zorgversterkers kijkt dus echt naar de gehele breedte van regionaal werkgeverschap.

Netwerkinitiatief: regionaal werkgeverschap

Met een combinatie van oriëntatie, onderwijs en flexibel werkgeverschap wil Zorgversterkers zorgen voor meer instroom en minder uitstroom. Alle betrokken werkgevers werken samen met diverse partners en beroepsopleiders aan een gezonde regionale arbeidsmarkt, waarbij het belang van de sector boven dat van de organisaties staat.

Wij wensen AxionContinu, Careyn, Santé Partners, Reinaerde, Altrecht, Amaris, Tergooi MC en het UMC Utrecht en alle Zorgversterkers een plezierige en succesvolle samenwerking toe!

Heeft uw organisatie ook een leerwerkplek voor 1 jaar?

Er staan alweer enthousiaste nieuwe kandidaten te trappelen om te beginnen, dus heeft jouw organisatie ook een leerwerkplek voor 1 jaar neem dan contact op met Zorgversterkers via info@zorgversterkers.net