- laurentien-foto.jpg

Even voorstellen .... Laurentien Korteweg

17 juni 2024

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. Mijn naam is Laurentien Korteweg en ik ben 31 jaar. Samen met mijn vriend en zoontje van 6 maanden woon ik met veel plezier in Utrecht. Per 27 mei ben ik begonnen als junior programmamanager van de Ik Zorg Shop.

Al van jongs af aan voelde ik dat mijn roeping lag in het helpen van anderen en het maken van een verschil in hun leven. Deze passie heeft mij geleid naar een carrière in de zorg, waar ik me volledig thuis voel. Ik heb Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gestudeerd, en heb later mijn kennis verder uitgebreid met een studie Management in de Zorg. Deze combinatie van opleidingen heeft me een stevige basis gegeven om zowel praktisch als strategisch bij te dragen aan zorgorganisaties.

In de loop der jaren heb ik als adviseur in de zorg gewerkt en ben ik bekend geraakt met een breed scala aan zorginstellingen. Deze ervaringen hebben me een inzicht gegeven in de uitdagingen en kansen binnen de sector. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt aan het verbeteren van zorgprocessen en het ondersteunen van zorgprofessionals.
Als junior programmamanager bij de Ik Zorg Shop van Utrechtzorg ga ik uiteraard zorgdragen aan het versterken van de arbeidsmarkt in de regio. Ik onderhoud hierin vooral het netwerk van de deelnemende partners, organiseer en begeleid bijeenkomsten en ben de schakel tussen samenwerking van de opleiders, loopbaancoaches en zorgorganisaties. Tot slot als belangrijk speerpunt draag ik bij aan de transitie naar skillsgericht werken. Hierbij werk ik natuurlijk nauw samen met de deelnemende partners en mijn collega’s van Utrechtzorg!

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en jullie te ontmoeten!