- foto-marc-002.jpg

Even voorstellen... Marc van Gerdingen

11 april 2024

Vanaf 1 maart is Marc van Gerdingen werkzaam bij Utrechtzorg in de functie van Programmamanager Innoveren en Experimenteren. Een rol die hem bijzonder aanspreekt omdat zijn passie voor innovatie, het werken voor een koepelorganisatie en zijn hart voor de zorg- en welzijnssector samenkomen.

Hij is er van overtuigd dat met nieuwe innovatieve aanpakken en betere ketensamenwerking er binnen zorg en welzijn nog veel winst valt te halen. "Zowel voor medewerkers die leuker en efficiënter kunnen werken als cliënten die betere zorg en ondersteuning krijgen. Een win-win situatie die ook nog eens bijdraagt aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt binnen zorg en welzijn. Want hier is het uiteindelijk om te doen binnen Utrechtzorg en ik zet mij hier heel graag voor in."

Marc heeft een bedrijfskundige- en marketing achtergrond en is lange tijd werkzaam geweest in het sociaal domein. Een aantal jaren als marketingmanager bij Partou Kinderopvang, ruim tien jaar als adviseur bij de brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland en de afgelopen jaren als Programmaleider Innovatie bij sociaalwerkorganisatie Farent. Organisaties waar hij in verschillende rollen heeft gewerkt aan vernieuwingsopgaven en het versterken van de positie en innovatiekracht.

Bij Utrechtzorg gaat Marc werken aan een samenhangend innovatie ondersteunend programma dat aansluit bij actuele vraagstukken en behoeften van onze deelnemers. "Daarbij wil ik vooral gebruik maken van de unieke positie van Utrechtzorg waarbinnen meerdere branches zijn verenigd. En heb ik de ambitie om de zorg en het sociaal domein meer met elkaar te verbinden. Ik ben benieuwd hoe onze deelnemers hier tegenaan kijken, wat er bij hen speelt en waar zij tegenaan lopen op het terrein van innovatie. Ik hoor graag hun ideeën en suggesties hoe hen hierin collectief te ondersteunen en te faciliteren. Graag kom ik dan ook in contact met innovatie-gedreven medewerkers van onze deelnemers om hierover met hen van gedachten te wisselen."