- his_2.png

Update Health Innovation School

24 januari 2023

Een vernieuwend leertraject en 50 enthousiaste mensen werkzaam in het domein van gezondheid, zorg en welzijn: dit vormt samen de Health Innovation School Utrecht Region (HIS).

Vernieuwend leertraject

Na twee edities in Rotterdam en een in Amsterdam heeft de Utrecht Talent Alliantie deze eerste Utrechtse editie financieel mede mogelijk gemaakt. Sinds de start in september 2022 vormen de deelnemers een community die in groepen veel voorkomende problemen in de zorg op creatieve wijze langs alle kanten belicht.

Dit doen zij in drie werkvormen: in actieprojecten wordt een een innovatieve manier van denken gestimuleerd, kennis en vaardigheden worden uitgewisseld tijdens de trainingsdagen en de samenwerking wordt bevorderd in de netwerken.

Actieprojecten

In de actieprojecten wordt met Design Thinking, kennis over innovatie en het zorgsysteem in combinatie met persoonlijk leiderschap een groep innovatoren klaargestoomd voor de zorg van de toekomst.
Op weg naar een eindpresentatie hebben de deelnemers een spannend traject afgelegd. De resultaten van de eerste editie worden op 31 maart gepresenteerd tijdens het HIS Utrecht Region evenement.

Harder werken is niet de oplossing, slimmer werken wel

De Health Innovation School is ontwikkeld als antwoord op de groeiende hoeveelheid veranderingen waar organisaties en mensen mee in aanraking komen. De snelheid, omvang en complexiteit van de ontwrichting die afkomt op de huidige gezondheid en op de gezondheidszorg is groot. Harder werken is niet de oplossing, slimmer werken wel. De Nederlandse gezondheidszorg als geheel, en bijna elke organisatie en speler hierin, richten zich op innovatie als een van de bouwstenen voor een transformatie van gezondheid en zorg.

Creatieve aanpak van problemen

Hoe kunnen we de jonge startende zorgmedewerker ondersteunen om te blijven werken in de zorg? Dit is een van de vragen die enthousiaste deelnemers aan de eerste Health Innovation School (HIS) hebben opgepakt. Zie hiernaast ook de andere vraagstukken vanuit de organisaties.

De deelnemers hebben in webinars, live lezingen en online sessies de diverse innovatiemethodes en tools leren kennen. Ook hebben zij van andere sectoren geleerd hoe innovatie daar werkt. De komende maanden gaat de HIS op zoek naar partners die interesse hebben om de actieprojecten die uit deze editie komen te adopteren en verder te brengen.

Wilt u meedoen aan de volgende editie?

De volgende editie van de HIS Utrecht Region start in juni. Alle mensen die werkzaam zijn binnen het domein van gezondheid, zorg en welzijn- en nog niet veel ervaring hebben op het gebied van innovatie- zijn welkom.
De grootste overeenkomst van de deelnemers is dat zij allemaal het verschil willen maken!

Meer informatie kunt u vinden op utrecht.healthinnovation.school of neem contact op met Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net