Hotel Breukelen stopt als zorg- en herstelhotel

15 mei 2020

Per 18 mei is Van der Valk hotel Breukelen geen zorghotel meer voor herstellende patiënten met het coronavirus.

Daling aantal patiënten

Nu het aantal Covid-patiënten in de regio afneemt, is het niet meer nodig om een grootschalige locatie open te houden voor de opvang. Het hotel wordt volgens de richtlijnen gereinigd en veilig opgeleverd. De betrokken partijen hebben afgesproken dat het hotel in de toekomst opnieuw beschikbaar gesteld kan worden voor de opvang van corona-patiënten, mocht dat nodig zijn.

Regionale samenwerking

In het hotel waren sinds 10 april 217 kamers beschikbaar voor de opvang van herstellende patiënten met het coronavirus. Deze maximale capaciteit is gelukkig niet nodig geweest. Gert-Jan Waterink, directeur Careyn Utrecht West en Careyn Utrecht Stad: “Fantastisch dat we dit in gezamenlijkheid hebben kunnen regelen voor de regio. Careyn heeft met haar partners in korte tijd voor enkele tientallen Covid-19 patiënten een zorghotelfunctie kunnen neerzetten. We kijken er met tevredenheid en trots op terug.”
Utrechtzorg leverde de vrijwillige zorgmedewerkers vanuit het landelijke intiatief 'Extra handen voor de zorg'.

Hotel schoon opgeleverd

Het hotel wordt in samenwerking met de GGD grondig gereinigd op basis van de richtlijnen van het RIVM. Het is voor hotelgasten en bezoekers van de restaurants daarna volledig veilig om een bezoek te brengen, zodra het hotel haar deuren weer opent. Wanneer dat moment is, hangt af van de landelijke richtlijnen voor hotel en horeca.

General manager Nick Timmers van Van der Valk hotel Breukelen: “We zijn opgelucht dat de crisis onder controle is gekomen en wij niet de maximale capaciteit van ons hotel hebben hoeven inzetten voor de zorg. Desalniettemin waren wij onder de indruk van de zorgorganisaties waar wij heel prettig mee hebben samengewerkt. Wij hopen natuurlijk dat het nooit meer nodig zal zijn, maar mocht de situatie zich voordoen dan staan wij uiteraard klaar om de samenwerking weer op te pakken. Nu kunnen we ons gelukkig weer focussen op onze eigen taak. We kijken er zeer naar uit om onze gasten zo snel mogelijk weer veilig en vertrouwd bij ons te laten verblijven.”