Ik Zorg Shop on tour: Amersfoort

25 april 2022

De tour van de Ik Zorg Shop gaat verder! Op 18 mei opent onze pop-up store haar deuren in Hart van Vathorst in Amersfoort. Een winkel waar iedereen die meer wil weten over werken in zorg en welzijn op een laagdrempelige manier terecht kan voor informatie en inspiratie.

Pop-up store

Wat betekent werken in de zorg nu eigenlijk echt? Ik heb nog geen zorgopleiding gevolgd: wat zijn dan mijn mogelijkheden? Zou de ouderenzorg of misschien toch werken met verstandelijk beperkten meer bij mij passen?

Het antwoord op deze vragen en meer vinden bezoekers in de Ik Zorg Shop pop-up store in Amersfoort. Monique Barten, projectleider Utrechtzorg, vertelt: “De Ik Zorg Shop pop-up store geeft invulling aan de behoefte die organisaties hebben uitgesproken om laagdrempelig en ‘dicht bij huis’ kennis te kunnen werven en matchen. Iedereen die geïnteresseerd is in een baan in de zorg is welkom in de pop-up store. Of je nou al jaren ervaring hebt, of op zoek bent naar iets nieuws of nog een opleiding moeten volgen.”

Anders kijken: op een innovatieve manier tekorten het hoofd bieden

Het draait dit keer allemaal om samen en op een innovatieve manier de tekorten op de arbeidsmarkt het hoofd bieden. Samen kijken hoe je mensen die hun zorghart willen volgen op een passende plek terecht kunt laten komen. Hierbij wordt verder gekeken dan alleen maar het cv door echt met de kandidaten en elkaar in gesprek te gaan. Zo wordt gekeken waar aanknopingspunten liggen om een route naar zorg- en welzijn mogelijk te maken. Naast de deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties nemen ook MBO Amersfoort en ROC Midden Nederland deel om te kijken hoe ook zij die nog geen passende ervaring of opleiding hebben toch hun weg naar zorg en welzijn kunnen vinden.

Themabijeenkomsten in samenwerking met WSP en gemeente Amersfoort

Voor sommige doelgroepen zijn er nog meer uitdagingen en drempels die het lastig maken om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Groepen waar wel hele mooie kansen in zorg en welzijn zouden kunnen liggen, wanneer ze een extra zetje krijgen. Daarom wordt er een tweetal themabijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met het WSP en de gemeente Amersfoort. Op 25 mei rondom anderstaligen en op 8 juni voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd voor bestuurders en recruiters hieronder vindt u een volledig overzicht van alle activiteiten:

  • 18 mei: Feestelijke opening (alle deelnemende organisaties en genodigden)
  • 19 mei: Recruitersnetwerk
  • 25 mei: Themabijeenkomst anderstaligen
  • 8 juni: Themabijeenkomst 'mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'
  • 14 juni: Netwerkcafé voor werkzoekenden
  • 16 juni: Leiderschapsprogramma voor bestuurders

Kom langs!

Meer weten over innovatief werven en matchen voor zorg en welzijn? Kom langs in de Ik Zorg Shop pop-up store! De Amersfoortse editie is geopend van 18 mei tot 17 juni in Hart van Vathorst (Angelinapolder 3, Amersfoort), op woensdag, donderdag en vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur.

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met Monique Barten via mbarten@utrechtzorg.net.

De volgende organisaties werken in de Ik Zorg Shop pop-up store samen aan creatieve oplossingen: Abrona, Accolade Zorg, Beweging 3.0, Bzzzonder Kindercentrum, HilverZorg, King Arthur Groep, de Koperhorst, Kwintes, Meander MC, Philadelphia, Silverein, T-zorg, Huisartsen Eemland, Vivium Zorggroep, St. Pieters en Bloklands Gasthuis, de Start Foundation, WSP Amersfoort, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, gemeente Amersfoort en Utrechtzorg.