- hr-zorg-award-2024-beeld.png

Inschrijving Nationale HR Zorg Award 2024 geopend

11 januari 2024

De inschrijving voor de zevende editie van de Nationale HR Zorg Award is geopend. Deze staat in het teken van ‘omdenken’. Welke zorgorganisatie heeft de meest creatieve ‘out of the box’ oplossing voor omgaan met de arbeidsmarktkrapte, en durft buiten de lijntjes te kleuren? Elke zorgorganisatie in Nederland is van harte uitgenodigd om zijn aanpak in te sturen. Inschrijven kan tot 7 maart aanstaande via www.hrzorgaward.nl.

De schaarste aan mensen in de zorg is evident. We hebben allemaal te maken met het strenge ‘arbeidsmarktdieet’. Maar de vraag is: welke zorgorganisatie komt met een vernieuwend recept? Onder druk wordt alles vloeibaar, nu meer dan ooit. Wie kan anders kijken én anders doen? Wie durft een andere weg te bewandelen, om de zorg draaiend te houden? FWG Progressional People is op zoek naar frisse voorbeelden van zorgorganisaties. Of het nu een idee of aanpak is om nieuwe mensen aan te trekken, of een creatieve manier om het werk in de zorg anders in te richten. Stuur het in en win de Nationale HR Zorg Award 2024!

De prijs
De prijsuitreiking vindt plaats op 4 juni 2024, tijdens het klantenevent van FWG Progressional People. De jurywinnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

De jury
De beste projecten worden geselecteerd door een onafhankelijke voorselectiecommissie en vakjury. De voorselectiecommissie bestaat dit jaar uit: Anouk ten Arve (Principal Arbeidsmarktvraagstukken en Inzetbaarheid bij PGGM&CO), Monique Veld (beleidsadviseur/onderzoeker bij Transvorm) en Jan Jaap Ensing (directeur Mens & ontwikkeling bij Aafje). Zij destilleren uit alle ingezonden projecten een shortlist.

De jury kiest vervolgens, aan de hand van de gestelde criteria, vijf finalisten. Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Evelyn Finnema (gezondheidswetenschapper, hoogleraar, lector, toezichthouder en Chief Nursing Officer bij het Ministerie van VWS), Babet Hendriks (directeur HR bij KwadrantGroep, winnaar van de HR Zorg Award vorig jaar), Marita Bossers (Planetree), Elise Merlijn (FNV) en Bert Roelofs (HR-manager Mens, cultuur en leiderschap bij Rivas).

Over de Nationale HR Zorg Award
De Nationale HR Zorg Award is een initiatief van FWG Progressional People en is bedoeld om mooie initiatieven van zorgorganisaties in de spotlights te zetten. Het doel is om daarmee andere organisaties te inspireren en de gehele zorg in een positief daglicht te zetten.
De award wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De eerste editie (2017) werd gewonnen door Cello Zorg, met het project LEV. In 2018 won Pluryn met het project Carrière Switchers. De winnaar van 2019 was Arkin, met het project Arkin ontregelt. Met de speciale editie in 2020 won de hele zorg, vanwege de tomeloze inzet in de coronaperiode. In 2021 won De Wever, met het project Lekker in je vel vanaf je stage, en in 2022 KwadrantGroep, met het project Zorghulpen.

Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award is te vinden op de website: www.hrzorgaward.nl.