Jaarverslag Ontdekdezorg week 2021

30 juni 2021

Een evaluatie van en terugblik op de Ontdekdezorg week 2021.

Jaarverslag

De Ontdekdezorg week 2021 vond vanwege het coronavirus volledig online plaats. Van 22 t/m 27 maart konden bezoekers digitaal kennis maken met de sector zorg en welzijn. Met ruim 51.000 online bezoekers kijken we terug op een geslaagde campagneweek.

In het Ontdekdezorg week jaarverslag nemen we u mee in de landelijke resultaten van de campagne en de evaluatie. Ook delen we onze ambities voor 2022. Download het jaarverslag (.PDF) hier.

Regionale evaluatie

Binnen de 'regio Utrechtzorg' (Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht) deden ruim 50 organisaties mee aan de campagne. Samen organiseerden zij ruim 100 online activiteiten. Ook de drie regionale webinars en de activiteit van de Ik Zorg Shop trokken tientallen bezoekers.

Utrechtzorg heeft onder deze deelnemers ook een regionale evaluatie gehouden. Hier hebben 17 organisaties aan deelgenomen. Zij gaven de Ontdekdezorg week gemiddeld een 7,7. De regionale coördinatie van Utrechtzorg werd gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Kansen voor 2022 worden vooral gezien in een verbeterde website. Bijna alle organisaties zouden in 2022 het liefst kiezen voor een 'blended campagne', waarbij offline én online activiteiten ingezet worden.

Over de Ontdekdezorg week

De Ontdekdezorg week werd dit jaar voor de 9de keer georganiseerd en heeft als doel om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor zorg en welzijn. De Ontdekdezorg week is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus. De volgende (jubileum)editie van de Ontdekdezorg week vindt plaats van 14 t/m 19 maart 2022. De voorbereidingen hiervoor starten in september. Alle deelnemende organisaties van Utrechtzorg worden hierover geïnformeerd.

Heeft u vragen over (de evaluatie van) de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net.