Jongerenvoorlichting vanaf de werkvloer met de tmrrw. app

11 maart 2021

De tmrrw. app biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van jongerenvoorlichting.

Studiekeuze

Het kiezen van een profiel of studie is voor veel jongeren een uitdaging. Vaak blijkt ook dat ze voortijdig stoppen met een opleiding omdat ze een verkeerd beeld hadden van wat het beroep daadwerkelijk inhoudt.

Als sector zorg en welzijn is het essentieel om de instroom van jongeren op peil te houden. Daarom is het belangrijk om jongeren goed te informeren en ze te laten zien welke beroepen ze kunnen kiezen binnen de sector.

Voorlichting via tmrrw. app

De tmrrw. app ondersteunt jongeren geheel op eigentijdse wijze bij het maken van een studiekeuze. In deze gratis app vinden ze korte filmpjes van studenten of professionals die vragen beantwoorden en hun beroep laten zien. Want: wat verdien je eigenlijk als verpleegkundige? Welke vakken volg je in de opleiding tot doktersassistent? En wat maakt maatschappelijk werk zo leuk? Het gaat hier om de bekende beroepen, maar juist ook om beroepen die misschien niet zo snel aan bod komen in lesprogramma’s of gastlessen.

Doe mee!

In de app zijn filmpjes te vinden van alle sectoren. Ook uw organisatie kan bijdragen aan het in beeld brengen van de sector zorg en welzijn bij de jongeren. Want: wie kunnen er beter vertellen over zorg en welzijn dan de professionals vanaf de werkvloer?

Meedoen is heel eenvoudig. Door de tmrrw. app te downloaden kunt u al direct aan de slag met het opnemen van video’s. Deze content is vervolgens ook voor uzelf binnen uw organisatie beschikbaar om te gebruiken. Liever eerst wat uitleg? Bekijk dan de handleiding of de volledige toolkit, of neem contact op met Ieteke van Brakel via ivanbrakel@utrechtzorg.net.