Jongerenvoorlichting via On Stage in Houten, Woerden en Gooi

16 december 2021

Stelt u zich eens voor: je bent 14 jaar en moet nu beslissen welke richting je op wilt. Dat is de praktijk van vmbo-leerlingen die op die leeftijd hun profielkeuze moeten maken. U kunt helpen door hen te laten ervaren hoe leuk, interessant, spannend en uitdagend úw beroep, of de beroepen binnen uw organisatie zijn. Zo investeren we in de zorgverleners van de toekomst.

On Stage in het kort

On Stage is een initiatief dat gericht is op het het (leren) leggen van duurzame contacten waar jongeren ook later nog eens een beroep op kunnen doen. Netwerkbewustzijn, netwerkgedrag en relatiebeheer zijn daarom sleutelwoorden. On Stage wordt uitgevoerd als totaalconcept met vaste onderdelen en activiteiten gedurende het (school)jaar. De jongeren worden tevoren goed voorbereid en reflecteren daarna op hun ervaringen en hun ambities. Veel jongeren blijven in contact met het nieuwe netwerk via vakantiewerk, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Het motto van On Stage is: 'Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?'. Het initiatief zet de vmbo-leerling in het zonnetje. Lees hier meer over On Stage.

Hoe werkt het?

In onze regio gaan in 2022 drie regionale edities van start: Houten On Stage, Regio Woerden On Stage en Het Gooi On Stage. Gedurende het regionale Beroepenfeest gaan leerlingen en beroepsbeoefenaren in gesprek met elkaar over beroep en werkdag en maken afspraken voor de werkbezoeken op de Doe Dag enkele weken later. U kunt als werkgever of beroepsbeoefenaar zelf bepalen hoeveel leerlingen u kunt ontvangen. Er wordt ook rekening gehouden met een digitaal alternatief.

Data en websites

Meer informatie en aanmelden

Heeft u de mogelijkheid om één of meerdere leerlingen met uw beroep of beroepen in uw organisatie kennis te laten maken? Neemt u dan contact op met de betreffende regiocoördinators. Zij vertellen u graag meer over de praktische zaken. U vindt hen gegevens via de bovenstaande websites.