Jubileumeditie Ontdekdezorg week van start

14 maart 2022

Vandaag is de Ontdekdezorg week van start gegaan! Het is dit jaar de tiende editie van deze campagneweek. Deze werd daarom feestelijk geopend in een live uitzending.

Videoserie

Hierin werd onder andere gesproken met documentairemaakster en winnares van de zilveren Televisierster 2021 Linda Hakeboom. Speciaal voor de Ontdekdezorg week 2022 heeft zij een video-serie gemaakt over werken in zorg en welzijn. Ze volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad. De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap staan centraal in de videoserie die Linda Hakeboom heeft gemaakt voor de Ontdekdezorg week:

Rondje langs de regio's

Tijdens het "rondje langs de regio's" kwamen verschillende activiteiten die tijdens de Ontdekdezorg week georganiseerd worden voorbij. Eén daarvan wordt georganiseerd door het cliënt ervaringspunt (CEP) van Reinaerde. Jan, Lotte en Claudy vertelden wat zij belangrijke eigenschappen vinden van mensen die ook in de zorg willen werken. De belangrijkste? "Gewoon jezelf zijn".

Ontdek de zorg

Van 14 t/m 19 maart vindt de Ontdekdezorg week 2022 plaats, dit jaar deels live en deels digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt tijdens één van de vele activiteiten. De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door de 13 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties.

Meer informatie

Kijk op www.ontdekdezorgweek.nl voor het complete programma en de laatste info. Heeft u vragen over de Ontdekdezorg week in de regio? Neem dan contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net.