Ambulancezorg vertegenwoordiger regio bij kickoff Week van Zorg en Welzijn

28 februari 2019

Op 11 maart start de Week van Zorg en Welzijn met een feestelijke kickoff bij Paleis Soestdijk.

Startschot Week van Zorg en Welzijn

Op 11 maart wordt het startschot van de landelijke Week van Zorg en Welzijn gegeven bij Paleis Soestdijk. Veertien vaandeldragers uit zorg en welzijn uit het hele land worden deze middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen en de burgemeester van Baarn Mark Roell. Samen vormen deze veertien vaandeldragers het kloppend zorghart van Nederland. Alle aanwezigen worden toegesproken door cabaretier Paul Haenen, die voorafgaand aan de huldiging een korte preek geeft als zijn alter ego Dominee Gremdaat.

Vaandeldrager Utrechtzorg: Ambulancezorg

De regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vecht is geselecteerd om een vaandeldrager uit de ambulancezorg aan te dragen voor deze kickoff. Jan van den Berg, ambulanceverpleegkundige met ruim 25 jaar ervaring, zal namens de RAVU (Regionale Ambulancevoorziening Utrecht) de vaandeldrager van zijn branche zijn. "Mijn werk is meer dan alleen mijn baan", vertelt Jan. "Op de ambulance zien wij alle facetten van de samenleving. Het ene moment staan we in een villa, het andere moment op een voetbalveld. Wij voeren op straat handelingen uit, die normaal gesproken in een ziekenhuis worden gedaan. Ik ben enorm trots op mijn vak!".

Doe mee aan de Week van Zorg en Welzijn!

Inmiddels zijn er al ruim 60 regionale activiteiten aangemeld voor de Week van Zorg en Welzijn (11 t/m 16 maart). Zorg dat uw activiteit te vinden is door het online formulier in te vullen. Ontvangt u nog geen updates over de Week, maar wilt u dit wel? Stuur dan een mail naar Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net.