Leereenheden in de zorg: Pioniersregio Amersfoort-Eemland

27 oktober 2021

Lef en vertrouwen: dat zijn kernwoorden die het project leereenheden in de regio Amersfoort-Eemland omschrijven. Het is deze pioniersregio waar in 2018 werd gestart met een projectgroep. "Een prachtige kans om met creatief denkende organisaties te verkennen hoe de toekomst van de zorg eruit zou kunnen zien", zo omschrijft projectleider Erna Laclé dit proces. Vanuit de behoefte om deze kennis te delen - en met een vleugje terechte trots op de regio - verzamelde Utrechtzorg de verhalen van dit project in de uitgave 'Leereenheden in de zorg: Pioniersregio Amersfoort-Eemland'.

Wat zijn leereenheden?

Leereenheden zijn op zichzelf staande onderdelen van een opleiding die het zelfstandig uitvoeren van een afgebakend aantal werkzaamheden mogelijk maken (definitie RegioPlus). Dankzij deze manier van opleiden zijn huidige en instromende medewerkers sneller en gerichter inzetbaar.

Verhalen uit de regio

In zeven interviews komen verschillende betrokkenen aan het woord: opleiders, HR-medewerkers, adviseurs, medewerkers en meer. Zo nemen we u graag mee in het proces waar deze regio in 2018 mee is gestart. Aan deze uitgave en de projectgroep Leereenheden werkten samen: Accolade Zorg, Zorg- en Wooncentrum De Haven, De Koperhorst, het Hoornbeeck College, MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, Silverein, het St. Pieters en Bloklands Gasthuis, het Meander Medisch Centrum, Utrechtzorg en Beweging 3.0.

"Als projectleider kan ik alleen maar trots zijn op de projectgroep. Dit is waar bevlogenheid, vertrouwen en creatief denken ons gebracht hebben. Het kan wél!", besluit Erna.

Download de uitgave hier (.PDF).

Meer informatie

Meer weten over deze uitgave of Flexibel Beroepsonderwijs voor volwassenen? Neem dan contact op met Erna Laclé via elacle@utrechtzorg.net.