Online jongerenvoorlichting over zorg en welzijn

25 november 2020

Ook tijdens de coronacrisis geven we jongeren voorlichting over werken in zorg en welzijn. Doet u mee?

Online gastlessen

Zorgverleners van de toekomst: die bereiken we nu. Daarom co├Ârdineert Utrechtzorg gastlessen bij middelbare scholen in de regio. Jongerenvoorlichting doen we niet alleen, maar samen met zorg- en welzijnsprofessionals uit het werkveld. We zijn daarom op zoek naar jonge medewerkers en/of recruiters die tijdens een (online) gastles iets willen vertellen over zorg en welzijn. Denk hierbij ook aan leuke praktische oefeningen, kennismaken met een zorgrobot of een blindenparcours. Alles om zorg en welzijn dichter bij leerlingen te brengen die dit schooljaar zonder Studiekeuzebeurs of open dagen een keuze moeten maken.

We investeren graag samen met u in de toekomst. Op dit moment hebben we een aantal aanvragen openstaan voor begin februari 2021 van scholen die graag gastdocenten ontvangen. Interesse, of meer informatie nodig? Neem dan contact op met Ieteke van Brakel via ivanbrakel@utrechtzorg.net.

Alternatieve Studiekeuzebeurs

Utrechtzorg is al bijna tien jaar samen met regionale zorg- en welzijnsorganisaties deelnemer van de Studiekeuzebeurs Midden in Utrecht.

Dit jaar is in plaats van de fysieke beurs de online landelijke Voorlichtingsweek (16 t/m 21 november) georganiseerd. We werkten hierin samen met collega-regio's Transvorm, WGV Zorg en Welzijn, ZorgpleinNoord, SIGRA, sVBZ, ZorgZijn Werkt en WZW. In drie webinars hebben we ruim driehonderd middelbare scholieren meegenomen in de wereld van zorg en welzijn. Utrechtse studie- en beroepskeuzeorganisatie Young Ambition hielp ons daarbij. We hopen natuurlijk dat we deze jongeren over enkele jaren kunnen verwelkomen in onze sector!