Online Ontdekdezorg week trekt ruim 51.000 geïnteresseerden

29 maart 2021

De Ontdekdezorg week 2021 vond digitaal plaats van 22 tot en met 27 maart.

Succesvolle landelijke campagne

De Ontdekdezorg week vond vanwege het coronavirus volledig digitaal plaats. Dit bleek geen probleem voor bezoekers. Integendeel: met ruim 51.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne. Samen organiseerden deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties bijna 900 online activiteiten. Bezoekers konden ook direct bij werkgevers rondkijken en in contact komen via de Ontdekdezorg markt waar bijna 800 organisaties zich presenteerden. Kroon op het werk was de betrokkenheid van H.M. Koningin Máxima. Zij sprak met vier zij-instromers in zorg en welzijn en riep mensen die geïnteresseerd zijn in de sector om zich erin te verdiepen.

Regionale acties

Binnen de 'regio Utrechtzorg' (Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vecht) deden ruim 50 werkgevers mee aan de campagne. Samen organiseerden zij ruim 100 online activiteiten. Dit zorgde voor mooie gesprekken en resultaten. Ook de drie regionale webinars en de activiteit van de Ik Zorg Shop trokken tientallen bezoekers.

Over de Ontdekdezorg week

De Ontdekdezorg week werd dit jaar voor de 9e keer georganiseerd en heeft als doel om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor zorg en welzijn. De Ontdekdezorg week is een initiatief van de veertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus. De volgende editie van de Ontdekdezorg week vindt plaats van 14 t/m 19 maart 2022.