Oproep: Online training voor trainers grensoverschrijdend gedrag

20 mei 2020

We inventariseren of er voldoende animo is voor een online training voor trainers grensoverschrijdend gedrag.

Oproep

De training grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie is een vast onderdeel van het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers in de maatschappelijke opvang. Door de coronacrisis kan het fysieke gedeelte van deze training niet meer worden gegeven. Een uitdaging voor organisaties en trainers.

Dit was de aanleiding voor Utrechtzorg om met enkele organisaties en bureau Trifier een nieuw initiatief te ontwikkelen: een online train-de-trainer concept. Deze online variant is een aanvulling op het bestaande aanbod. De ervaringen tot nu toe zijn dusdanig positief dat we verwachten dat het een ‘blijvertje’ is, ook na de deze crisis. Graag inventariseren we daarom of er voldoende belangstelling is om deze online training voor trainers van meerdere organisaties te geven. Heeft u hier interesse in? Laat het ons weten via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. online training agressie. Bij voldoende animo gaan we de training inplannen.

NB. Dit aanbod is bedoeld voor deelnemende organisaties van Utrechtzorg.

Programma

In deze interactieve online training hebben de deelnemers direct contact met de trainer en de acteur. Hiermee onderscheidt deze training zich wezenlijk van een e-learning module of een cursus met instructievideo. Eigen ervaringen en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk vormen steeds de basis van de training. De deelnemers bedenken zelf haalbare oplossingen voor de vraagstukken die zij tegenkomen. In oefensituaties met een trainingsacteur experimenteren de deelnemers online met het nieuwe gedrag, geven elkaar feedback en krijgen aanwijzingen van de trainer. Ook wordt aandacht besteed aan kenmerkende online vaardigheden op technisch en didactisch vlak: het verbinden met deelnemers, de interactie online, online etiquette, het inzetten van verschillende media, omgaan met tijd en oefenen met een acteur.

De deelnemers hebben na afloop meer inzicht en concrete handvatten om staande te blijven in moeilijke situaties. Het oefenen en experimenteren gebeurt in een ontspannen sfeer waar ruimte is voor ieders leerstijl. De online sessies worden daarom ook niet gedeeld en niet opgenomen.

Doelgroep

• De deelnemer is opgeleid in de inhoud van trainingen op het gebied van grensoverschrijdend gedrag, de-escaleren en agressie;
• De deelnemer heeft tenminste enkele jaren ervaring;
• De deelnemer beschikt over een PC met camera en microfoon.

Praktische informatie

Duur: Vier keer een workshop van 3 uur
Begeleiding: Trainer en acteur van bureau Trifier
Aantal deelnemers: 4 – 10
Kosten: € 125,- per deelnemer, inclusief certificaat van deelname
Locatie: Online

Heeft u belangstelling? Laat het ons weten via secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. online training agressie. Bij voldoende animo gaan we de training inplannen.

NB. Dit aanbod is bedoeld voor deelnemende organisaties van Utrechtzorg.