Oproep: stageplaatsen hbo-v

17 december 2020

Hbo-instellingen in onze regio zijn dringend op zoek naar stageplaatsen voor hbo-v studenten in 2021.

Tekort aan stageplaatsen

De stagetekorten voor hbo-studenten zijn door de coronacrisis verder opgelopen. Dit leidt voor studenten tot studievertraging en mogelijk uitval. Daarom hopen wij met uw hulp alle hbo-studenten verpleegkunde een goede stageplaats te kunnen bieden. Het is belangrijk hun enthousiasme aan te wakkeren en te behouden voor het werkveld, het beroep en zorgvragers.

Heeft u één of meerdere stageplaatsen beschikbaar?

De Hogeschool Utrecht (HU) is met name op zoek naar stageplaatsen voor eerstejaars hbo-v studenten. Dit betreft een stage van 10 weken voor de blokken die starten in februari en april. U bereikt de HU via stagebureauverpleegkunde@hu.nl.

De Christelijke Hogeschool Ede (CHE) zoekt stageplaatsen voor hbo-v studenten uit jaar twee en drie. Alle zorgbranches zijn welkom. Het betreft de stageperiode 8 februari tot 2 juli 2021. Voor de tweedejaars studenten gaat het om een stage van 20 weken (24 uur per week), voor de derdejaars studenten een stage van 20 weken (32 uur per week). U bereikt de CHE via praktijkbureaugz@che.nl, of door te bellen naar 0318 696 300 en te vragen naar het praktijkbureau van verpleegkunde.