- oude-dame_vr-bril.jpg

Vacature: Programmamanager Innoveren en Experimenteren

18 december 2023

Programmamanager Innoveren en Experimenteren - Houten- 24-32 uur per week

Utrechtzorg zoekt een programmamanager Innoveren en Experimenteren om bij te dragen in de belangrijke maatschappelijke opdracht voor voldoende en bekwaam personeel. Utrechtzorg is een arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek. Samen met 85 werkgevers zetten wij ons in voor een gezonde regionale arbeidsmarkt voor zorg en welzijn en dragen bij aan nieuwe vormen van organiseren en transities in werken.

Wat houdt de functie in?
Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor het thema innoveren & experimenteren binnen de drie arbeidsmarktregio’s waarbinnen Utrechtzorg werkt. De ambitie in het jaarplan voor 2024 is: het vergroten van bewustwording, kennis en vaardigheden over innovatie en anders werken op de noodzakelijke lagen van een organisatie bij onze deelnemers. Je inspireert en stimuleert de deelnemers van Utrechtzorg om meer prioriteit aan (sociale) innovatie te geven. Je weet wat er speelt op het gebied van sociale en technologische innovatie in zorg en welzijn en vertaalt dat naar de opdracht van Utrechtzorg.

Je hebt hierin ruimte en zelfstandigheid, maar ideeën en plannen werken alleen als je draagvlak weet te vinden bij ons netwerk van stakeholders (zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid). Je zoekt enerzijds aansluiting bij de ambities die gesteld zijn in het IZA-regioplan en anderzijds bij de meerjarenplannen vanuit Regioplus en Utrechtzorg. ‘Innovatie en anders werken’ is hierin één van de drie hoofdprioriteiten, naast ‘behoud’ en ‘leven lang ontwikkelen’. Je weet de weg te vinden naar diverse subsidieprogramma’s (bijv. IZA, TAZ) en netwerken (bijv. Health Hub Utrecht, Utrecht Talent Alliantie, regio Gooi en Vechtstreek en Samen Sterker Eemland) om deelnemers te ondersteunen en faciliteren bij het opzetten van regionale samenwerkingsinitiatieven en transformatieplannen om de ambities op het gebied van innovatie en anders werken uit te voeren.

Voorbeelden van succesvolle projecten zijn: het inzetten van digicoaches en ambassadeurs zorgtechnologie, het Verbeterlab voor regionaal complexe vraagstukken, het borgen van het ontwikkelprogramma Vernieuwend Werken in de Zorg en het meedenken met de Health Innovation School Utrecht. Tenslotte stimuleer je de branche-overstijgende netwerkvorming in de regio, bijvoorbeeld door het mede organiseren van het U forward innovatie ontbijt. Benieuwd naar meer voorbeelden? Kijk dan op: Innoveren en Experimenteren Utrechtzorg

Welk profiel zoeken we?
Je hebt:
• Minimaal 5 jaar ervaring met projectleiding of programmamanagement bij voorkeur op het gebied van innovatie, de arbeidsmarkt en/of in zorg en welzijn. Hierbij denken we aan: het initiëren van projecten en programma’s, aanvragen, uitvoeren en verantwoorden en het werken met subsidies
• Strategisch en analytisch sterk ontwikkelde vaardigheden, je kunt ‘over de sector’ heenkijken
• Ervaring in samenwerken met bestuurders, innovatoren en HR-functionarissen
• Ervaring met stakeholdermanagement en initieren van samenwerking in een complex speelveld
• Een duidelijke visie over vernieuwend organiseren en innoveren in een netwerk
• Academisch werk- en denkniveau en goede theoretische bagage over vernieuwend organiseren, verandermanagement , innovaties of netwerkorganiseren.

Bij voorkeur heb je:
• Een netwerk in de arbeidsregio’s Utrecht, Amersfoort Eemland en Gooi & Vechtstreek

Jij brengt mee:
• Innovatief en planmatig vermogen
• Organisatiesensitiviteit, je kunt inspireren en verbinden
• Energie en stevigheid

Wie zijn wij?
Utrechtzorg verbindt zorg- en welzijnsorganisaties met onderwijs, politiek, brancheverenigingen en andere stakeholders met als doel de regionale arbeidsmarkt zorg en welzijn toekomstbestendig te maken en te houden. Het stimuleren van regionale samenwerking staat bij ons centraal. De kracht van Utrechtzorg zit ‘m daarbij in het branche-overstijgend denken in combinatie met uitstekende contacten waardoor we voor elke regionale arbeidsmarkt uitdaging de juiste partijen aan tafel weten te krijgen. Utrechtzorg is een onmisbare schakel in het realiseren van een evenwichtige arbeidsmarkt. Wij zijn een stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De totale organisatie bestaat uit 15 collega’s en een even zo grote flexibele schil aan ZZP-collega’s. We werken nauw samen met de vereniging Regioplus.

Wat bieden wij?
• Een uitdagende job met ruimte om je snel verder te ontwikkelen, een interessant netwerk en boeiende omgeving.
• Bij Utrechtzorg werken veel bevlogen collega’s die je snel welkom heten. We zijn een kleine en betrokken organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht.
• Een aanstelling voor 24 tot 32 uur per week. De functie wordt ingeschaald op FWG 60 CAO VVT (maximaal 5196 euro op basis van fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring). Daarbij komt vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.
• De mogelijkheid om hybride te werken, naast het (samen)werken in ons moderne, open kantoor te Houten

Wil je reageren?
Utrechtzorg laat zich bij de werving en selectie ondersteunen door executive searchbureau Colourful People. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan op deze vacature via de website van Colourful People. Voor meer informatie over de organisatie en de positie kun je contact opnemen met Monique Spaansen, partner bij Colourful People (M.Spaansen@colourfulpeople.nl). Je kunt je interesse kenbaar maken door een brief en CV in te sturen voor 20 januari via de website van Colourful People. De gesprekken met de selectiecommissie staan gepland op 8 en 13 februari met als doel de functie zo spoedig als mogelijk te laten starten.