- img-20240613-wa0001.jpg

Recruitersfestival: poncho's, slingers, maar vooral samenwerking

19 juni 2024

Recruitersfestival

Is recruitment in zorg en welzijn een feestje? Jazeker, wel op ons Recruitersfestival in Baarn!

Op 13 juni vond de tweede editie van het Utrechtzorg Recruitersfestival plaats. Op de prachtige locatie van Amerpoort in Baarn kwamen ruim 70 recruiters en collega’s bijeen onder het genot van een hapje en een drankje.

Inhoud: arbeidsmarktdata, workshops en een zoektocht

Om direct in de festivalstemming te komen ontvingen alle recruiters bij binnenkomst wat pepmiddelen en water. Vervolgens nam dagvoorzitter Samir ter Lüün ons mee in het doel van het festival: verbinding leggen, samenwerken en kennis delen.

In deze tijd waarin onze sector een grote transformatie moet doorgaan is het namelijk des te belangrijker samen op te trekken. De uitdagingen en tekorten zijn groot, maar juist door verbinding komen we als sector en regio verder. Hier geven we met het recruitersfestival het goede voorbeeld in.

Arbeidsmarktonderzoeker Aart Lodder onderbouwde deze gedachte met de huidige arbeidsmarktcijfers over instroom, doorstroom en uitstroom. Vervolgens hebben de festivalgangers interessante workshops gevolgd over Generatie Z, de toekomst van recruitment met AI, ‘Think like a zebra’ en de Koplopers van het Actie Leer Netwerk.

Kennis uitwisselen dankzij festivalspullen

In de middag verzorgden Cato Barels en Maaike Olivier van WE CARE TO DisGover een ludieke jacht naar festival-attributen. Door op zoek te gaan naar poncho’s, slingers, wc-rollen of blikken knakworst werden nieuwe contacten gelegd en werd de inhoud van de workshops verder verspreid. Cato is recent gestart als trainee zorgvernieuwer bij Utrechtzorg.

Conclusie: dat smaakt naar meer!

Het festival werd afgesloten met een toepasselijke festivalkrant en marktplaats. Centraal hierbij stonden de vragen: wat heb je geleerd vandaag? Wat neem je mee? Wat ga je anders doen? Wat kom je brengen en wat wil je halen?

Aan het eind van deze succesvolle dag was de conclusie dat de behoefte aan meer bijeenkomsten en het meer samenwerken bij veel zorg- en welzijnsorganisaties aanwezig is. Utrechtzorg speelt hier graag een verbindende rol in, en gaat hier na de zomer direct mee starten. Houd je mail en onze social media kanalen dus in de gaten!