Skills The Finals in Utrecht

09 maart 2022

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Hier strijden ruim 700 vmbo-leerlingen en mbo-studenten in de Jaarbeurs om het Nederlands Kampioenschap in hun vakgebied. Wie wordt de beste verpleegkundige, metselaar, schoonheidsspecialiste of kok? Beleef het mee!

Utrechtse organisatie

De Utrechtse mbo’s (ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Grafisch Lyceum Utecht, Nimeto en Yuverta) maken deze editie onderdeel uit van de organisatie van Skills The Finals. Het Nederlands kampioenschap wordt dan ook gehouden in de Utrechtse Jaarbeurs. Utrechtzorg zal samen met ROC Midden Nederland en MBO Utrecht voorlichting over zorg en welzijn verzorgen.

De organisatie van het evenement komt voor Utrecht op een memorabel moment. Wethouder mbo Klaas Verschuure van de gemeente Utrecht die zich sterk maakte voor een Utrechtse organisatie van WorldSkills, schreef daarover in het bidbook: “2022 is voor ons een bijzonder jaar. Utrecht viert haar 900ste verjaardag. Onze stad heeft een rijke historie van vakmanschap. Ik ben dan ook trots dat onze vijf mbo’s in dit bijzondere jaar Skills The Finals willen hosten. Utrecht staat klaar om de mbo-studenten en alle bezoekers van dit mooie evenement in 2022 te ontvangen.”

Positieve aandacht voor het beroepsonderwijs

Samen met de gemeente, belangenbehartigers en andere betrokken partners zijn de scholen verenigd in het Utrechtse MBO Actieplan. Strekking van dat plan is positieve aandacht voor het beroepsonderwijs. Johan Spronk van ROC Midden Nederland namens de Utrechtse mbo-instellingen: “Wat ons betreft, zijn de jaarlijkse vakwedstrijden een prachtig platform om de verscheidenheid aan opleidingen en het maatschappelijk belang van beroepsponderwijs breed onder de aandacht te brengen. Dit voorjaar gaan we vakmanschap in alle uitingsvormen op het schild hijsen. Utrecht als stad van makers, denkers en denkende makers. De stad van verbinding, co-creatie en inclusiviteit. Utrecht als het centrum van talentvol vakmanschap waar we samen de toekomst maken. Ook de Jaarbeurs en meer dan zestig Utrechtse bedrijven ondersteunen Skills The Finals actief. We zijn er meer dan klaar voor om het beroepsonderwijs de aandacht te geven die het verdient. Laten we samen het voorjaar inluiden!”

Meer informatie

Skills The Finals is gratis te bezoeken na aanmelding op www.skillsthefinals.nl.