Start landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’

27 juni 2018

Tijdens de zomer worden 72 zorginstellingen bezocht, waar ruim 600 professionals vertellen waarom ze voor een baan in de sector zorg en welzijn hebben gekozen.

IK ZORG

Samen met verschillende partijen vanuit de zorg- en welzijnssector start het ministerie van VWS vanaf het najaar 2018 de landelijke publiekscampagne ‘IK ZORG’. In de campagne staan mensen centraal die werken in de sector zorg en welzijn. Deze zomer tourt een landelijk campagneteam door heel Nederland om verhalen en foto’s uit de sector op te halen. De content wordt gebruikt in de publiekscampagne. Zo laten we mensen buiten de sector zien dat werken in zorg en welzijn zoveel meer is dan wellicht wordt gedacht.

Campagneteam bezoekt provincie Utrecht

Van 25 tot en met 29 juni was het campagneteam op bezoek bij uiteenlopende zorg en welzijnsorganisaties in provincie Utrecht. Medewerkers worden in het zonnetje gezet en krijgen een eigen campagneposter. Met de slogan 'IK ZORG.' vertellen mensen uit zorg en welzijn wat ze doen, waar ze trots op zijn en wat ze willen dat anderen weten over werken in zorg en welzijn. Echte verhalen van echte zorgverleners staan dus centraal. Want wie kan dit beter vertellen, dan zij zelf?