- >
  2022_11_studiekeuzebeurs_hr_adobergb-5304-klein.jpg

Studiekeuzebeurs 2022: Kom zorgen dan

27 november 2022

Op 25 en 26 november vond de 14e editie van de Studiekeuzebeurs Midden plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20.000 scholieren, ouders en docenten bezochten dit jaar de beurs, om zich te laten infomeren over profiel- en studiekeuze. Utrechtzorg was voor het tiende jaar aanwezig om samen met regionale werkgevers de sector zorg en welzijn te vertegenwoordigen.

Samen zorg en welzijn
De verschillende deelnemers vormden met elkaar een team op het 'zorg en welzijn plein' dat voorlichting gaf over alle mogelijke beroepen in onze sector. Individuele werkgeversbelangen laten we twee dagen lang los, samen zijn we zorg en welzijn. De branches werden dit jaar vertegenwoordigd door ziekenhuis (Diakonessenhuis en St. Antonius Ziekenhuis), psychiatrie/sociaal werk (GGz Centraal, De Tussenvoorziening, Altrecht en Kwintes), gehandicaptenzorg (Reinaerde, Sherpa, Amerpoort en Humanitas DMH) en ouderenzorg/thuiszorg (Beweging 3.0 en ZorgSpectrum). Ook waren de RAVU en de Ambassadeurs van de Zorg vanuit het CNV Jongeren-project aanwezig.

Kom zorgen dan
Dit alles gebeurde vanuit de campagne en propositie ‘Kom zorgen dan’, de jongerenversie van de succesvolle, landelijke ‘Ik Zorg’-campagne. Elk talent is welkom binnen zorg en welzijn: competenties die jongeren al van nature hebben, maar waarvan ze zich vaak niet beseffen dat dit juist capaciteiten zijn die ze in hun toekomstige werk binnen zorg en welzijn kunnen inzetten. Teamspelers, aanvoerders, luisterende oren en energieke stuiterballen: voor elk talent is een passende zorgopleiding te vinden. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om dit concept binnen uw eigen organisatie in te bedden en interne en externe communicatie met elkaar te verbinden. De toolkit met de verschillende uitingen en middelen is vrij te gebruiken en te downloaden via www.komzorgendan.nl/toolkit.