Subsidie voor de stagebegeleiding van Utrechtse mbo-studenten

12 januari 2022

Op dit moment zijn nog 585 Utrechtse mbo-studenten in Utrecht op zoek naar een stageplaats. Helpt u een van hen aan een mooie, leerzame plek? De studenten staan te trappelen! Een mooi voordeel voor u: u kunt nu een subsidie aanvragen voor éxtra begeleidingsruimte om zo meer mbo-studenten een stageplek of leerbaan aan te bieden.

Subsidie voor stagebegeleiding

U kunt bij de gemeente Utrecht een subsidie aanvragen voor de begeleiding van éxtra mbo-studenten. Bijvoorbeeld voor extra capaciteit om een stagiair te begeleiden, het opzetten van een begeleidingspoule of voor de scholing van begeleiders. Per stageplaats of leerbaan kunt u maximaal €250 per maand aanvragen, voor maximaal 12 maanden.

De subsidie kan aangevraagd worden door werkgevers die een stage of leerbaan bieden aan een student in de sectoren: zorg en welzijn, ICT, bouw/techniek/energietransitie, onderwijs, of in de maakindustrie, gastvrijheid (horeca en toerisme), evenementen, detailhandel (non-food) of cultuur.

Vraag hier de subsidie voor stagebegeleiding aan.

Hoe bied ik een stageplaats aan?

Op de website van Stagekans Utrecht vindt u informatie over hoe u uw stageplaats kunt aanbieden. U kunt ook contact opnemen met Titia Wentholt van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) via het e-mailadres T.Wentholt@s-bb.nlT.Wentholt@s-bb.nl of telefoonnummer 06-54 943 789.

Namens alle mbo-studenten in Utrecht, dank!