- overzicht_boven.jpg

Terugblik Meet & Match in Amersfoort

10 november 2021

Op 25 oktober was het dan zover: de eerste live banenmarkt in 1,5 jaar! Op een prachtige locatie: het Leerhotel in Amersfoort. Meer dan 20 zorg- en welzijnsorganisaties stonden klaar om de 160 mensen die zich hadden aangemeld meer te vertellen over het werken bij hun organisatie. De Meet & Match werd georganiseerd door Utrechtzorg en de werkgeversservicepunten Amersfoort, Utrecht-Midden en Gooi en Vechtstreek.

Meerwaarde voor beide partijen

Paulien Navest (campus recruiter bij Sherpa) vertelt: "Het geeft zoveel energie om hier vandaag te zijn! Je kunt wanneer je iemand echt voor je ziet staan toch nog net iets beter in gesprek gaan met elkaar. Natuurlijk is het super mooi dat de online mogelijkheden er ook zijn, maar iemand live ontmoeten heeft toch ook echt hele fijne kanten. Je krijgt toch net wat meer gevoel bij wie je voor je hebt. Dat geldt voor ons als organisatie, maar zeker ook voor de persoon die meer wil weten over wat het werken in de gehandicaptenzorg inhoudt en benieuwd is wat voor type mensen er werken."

Ontdekken of werken in zorg en welzijn bij iemand past

Het hebben van ervaring of een achtergrond in het werken in zorg en welzijn is tijdens een Meet & Match niet het belangrijkste. Voorop staat het ontdekken welke ‘tak van sport’ het beste bij iemand past. Dat kan de gehandicaptenzorg zijn, of wellicht ontdekt iemand dat het werken met ouderen veel beter aansluit bij waar ze naar op zoek zijn.

Natuurlijk is het in sommige gevallen zo dat er eerst nog een opleiding afgerond moet worden om in zorg en welzijn aan de slag te gaan. Tijdens de Meet & Match waren ook loopbaancoaches die aanwezigen tijdens een speeddate meer konden vertellen over hoe je een carrière switch kunt aanpakken.

Deelnemers op weg helpen in hun loopbaan

Naast het ontmoeten van zorg- en welzijnsorganisaties en loopbaancoaches was er tijdens de Meet & Match ook de gelegenheid om een professionele foto te laten maken voor op een CV of LinkedIn-profiel en konden er verschillende workshops worden gevolgd zoals een catwalk training. Dit om deelnemers te leren hoe zij een goede eerste indruk maken tijdens een sollicitatiegesprek. Zo werden deelnemers goed op weg geholpen in hun loopbaan in zorg en welzijn.

Ook deelnemen aan een Meet en Match?

Wilt u ook graag potentiële nieuwe medewerkers ontmoeten? Utrechtzorg organiseert regelmatig online en live evenementen. Houd onze agenda in de gaten of neem contact op met Gabriëlle Peereboom via gpeereboom@utrechtzorg.net voor de meest actuele informatie over onze events.