Terugblik Ontdekdezorg week 2022

19 maart 2022

De Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Potentiële zij-instromers en herintreders konden zich landelijk en regionaal oriënteren op werken in zorg en welzijn. Deze week werd dit jaar voor de 10e keer georganiseerd.

Regionaal: Hilversum, Zeist en Doorn

In de regio Utrechtzorg hebben ruim 30 werkgevers online of live activiteiten georganiseerd waar men zich kon oriënteren. Van wandeling tot koffiedrinken, en van speeddate tot Q&A met cliënten: voor iedereen was er een passende en vaak zeer creatieve oriëntatiekans. Regionaal heeft Utrechtzorg banenmarkten georganiseerd in Hilversum (in samenwerking met de werkgeversservicepunten Gooi en Vechtstreek, Amersfoort en Utrecht-Midden), Zeist (Ik Zorg Shop) en Doorn (in samenwerking met Bartiméus).

Landelijke campagne

De Ontdekdezorg week werd afgetrapt met een live kick-off vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort. Onder andere Abrona en het cliënt ervaringspunt van Reinaerde waren aanwezig in de studio. De kick-off kunt u hier terugkijken.

Tijdens deze kick-off werd ook de videoserie die Linda Hakeboom (documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisierster 2021) maakte gepresenteerd. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector: Christoffer (Abrona), Milan (Bartiméus) en Andrea (Opella).

Daarnaast maakte NPO Radio 5 dagelijks live uitzendingen over de Ontdekdezorg week met een mobiele studio, waaronder bij het UMC Utrecht, Amerpoort en Visio. Ook werden er iederen dag webinars uitgezonden met onderwerpen als "Ik wil de zorg in, waar begin ik?", "Retourticket naar de zorg" en branches in de spotlight.

Ontdekdezorg week 2023

Ook tijdens deze campagne was de krapte op de arbeidsmarkt zichtbaar, met minder hoge bezoekersaantallen bij evenementen dan eerdere jaren. Desondanks kijken we terug op een geslaagde jubileumeditie van de Ontdekdezorg week. Deelnemende organisaties ontvangen een evaluatieformulier en we organiseren graag een brainstorm om samen met u de campagne van volgend jaar vorm te geven.

De Ontdekdezorg week is een initiatief van de dertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus, waaronder Utrechtzorg. Heeft u vragen over of ideeën voor de Ontdekdezorg week? Neem dan contact op met Diede Heitink via dheitink@utrechtzorg.net.