TV-programma ‘Heel Holland Zorgt’ terug bij SBS6

14 februari 2018

Heel Holland Zorgt is hét programma waarin bekende Nederlanders uit hun comfortzone gaan en volledig meedraaien in een zorg- of welzijnsorganisatie.

Zo geven ze de kijkers op een toegankelijke en optimistische manier een kijkje in de wereld van zorg en welzijn. Heel Holland Zorgt is de aftrap naar de jaarlijkse Week van Zorg en Welzijn, dit jaar van 12 tot en met 17 maart. Duizenden zorg- en welzijnsorganisaties openen in deze week de deuren en laten aan Nederland zien hoe het is om in de sector te leren en te werken.

In het wekelijkse tv-programma ziet u de laatste arbeidsmarktontwikkelingen in de zorg- en welzijnssector. ‘’Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe zwaar is het? En is het voor iedereen weggelegd?’’ zijn vragen waar u antwoord op krijgt. De titel is te danken aan ruim een miljoen mensen die iedere dag in deze sector werken.

Dit jaar gaan Maarten van der Weijden, Richard Groenendijk, Harm Edens, Monic Hendrickx en Selma van Dijk op bezoek bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties om een blik achter de schermen te werpen en mee te maken hoe het eraan toe gaat. Jim Bakkum reist door het hele land en gaat op zoek naar de echte zorghelden. Hiernaast doet YouTuber Thomas van Grinsven wekelijks verslag van een aansprekende activiteit binnen zorg en welzijn. Op deze wijze draagt ‘Heel Holland Zorgt’ bij aan een beter imago van zorg- en welzijn in Nederland en het wekken van interesse voor een opleiding of baan in deze prachtige sector.

‘Heel Holland Zorgt’ ondersteunt de Week van Zorg en Welzijn, georganiseerd door de veertien regionale werkgeversorganisaties die binnen RegioPlus samenwerken aan het realiseren van voldoende en de juiste zorg- en welzijnsmedewerkers. Voor nu en in de toekomst. Het tv-programma wordt mogelijk gemaakt door o.a. D.I.O/DA-drogisten, International Wellness Resorts, Patiënten Federatie Nederland, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Philadelphia Zorg, YourGift Cards en Allin1 Mediaservice.

Heel Holland Zorgt is vanaf zaterdag 17 februari t/m 17 maart elke zaterdag om 16:30 uur te zien bij SBS6.