- kantoor-uz_tafel2.jpg

VACATURE: Adviseur Marketing en Communicatie (24-32 uur)

23 februari 2023

In het communicatieteam van Utrechtzorg is ruimte ontstaan voor een ervaren hands-on communicatieadviseur met marketing skills. We zoeken een enthousiaste collega met hart voor zorg en welzijn, die vanuit strategisch perspectief graag zelfstandig projecten oppakt. Samen met collega adviseurs speel je een cruciale rol in alle interne en externe communicatie van Utrechtzorg. Naast je eigen focusprojecten zijn jullie verantwoordelijk voor de positionering en corporate communicatie.

Werken bij Utrechtzorg
De transitie van de arbeidsmarkt van zorg en welzijn aanjagen, dat is waar wij voor gaan. Wij zijn de samenwerkingsorganisatie in de regio Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek en samen met onze ruim 90 deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties, overheid en onderwijs werken we aan het versterken van werkgevers en hun HR- en zorg- en welzijnsprofessionals. Wij zetten ons in op de thema’s: arbeidsmarkt van de toekomst, de zorg- en welzijnsmedewerker van de toekomst en de mens in zorg- en welzijnsorganisaties. We delen onze expertise via publicaties, trainingen, netwerken, social media, websites, vernieuwende projecten en samenwerkingsplatforms.

Jij wordt onderdeel van het communicatieteam van Utrechtzorg, dat bestaat uit drie adviseurs en dat wordt gecoacht en geadviseerd door de operationeel manager. Naast de communicatiecollega’s werk je nauw samen met de projectleiders en stem je regelmatig af met de bestuurder. Ook overleg je periodiek met communicatieprofessionals van andere regionale werkgeversorganisaties, waarmee wij verenigd zijn in de landelijke vereniging RegioPlus.

Dit ga je doen
Je ontwikkelt samen met jouw communicatiecollega’s het corporate communicatiebeleid. Naast strategische communicatie houd je je bezig met impactvolle projectcommunicatie. Je bent sparringpartner en je adviseert directie en projectleiders over de inzet van communicatiemiddelen, waarbij je rekening houdt met uiteenlopende interne en externe belangen. Je signaleert trends, marktontwikkelingen en behoeftes in de sector (denk hierbij aan innovatie en zorgtechnologie) en vertaalt deze naar nieuwe of verbeterde activiteiten en middelen. Ook werk je aan onze websites, sociale media en corporate uitingen zoals het jaarverslag en factsheets met arbeidsmarktinformatie.

Dit neem jij mee
• een hbo-diploma in de richting van marketing of communicatie
• drie tot vijf jaar werkervaring, bij voorkeur in zorg of welzijn maar zeker geen must
• je kunt mensen, projecten, pers en belangen met elkaar verbinden
• je kunt arbeidsmarktdata interpreteren en gebruiken in communicatie-uitingen
• een vlotte pen en ervaring met projecten managen
• ervaring in aansturen van bureaus (zoals vormgevings-, tekst-, webbureaus)

Dit bieden wij jou
Naast dat je in deze impactvolle functie in een complex werkveld veel ruimte krijgt om zelfstandig te werken en met anderen te bouwen, bieden wij:
• een bruto maandsalaris tussen de € 3.176 en € 4.558 (CAO VVT, functiegroep 55, fulltime)
• een eindejaarsuitkering, laptop en telefoonvergoeding
• hybride werken vanuit een gezellig, klein, open kantoor in Houten
• jaarcontract, met uitzicht op een vaste baan