VACATURE: Projectmanager Pilot Regionaal Talent en Transferpunt (RTTP) zorg en welzijn

22 maart 2021

Utrechtzorg zoekt een projectmanager voor 16 tot 20 uur per week, standplaats Houten.

Projectmanager

Bent u een daadkrachtige, creatieve en bevlogen projectmanager met ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van pilots? En heeft u bij voorkeur kennis van arbeidsmarktvraagstukken in de zorg?

Voor een nieuw, nog op te richten Regionaal Talent en Transfer punt (RTTP) zorg en welzijn voor de regio Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek zoeken wij een ervaren projectmanager.

Matchen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt

Door corona is de Utrechtse arbeidsmarkt nog meer uit balans geraakt. Aan de ene kant zien we een oplopend tekort aan zorg- en welzijnsmedewerkers. Aan de andere kant is er sprake van een groot dreigend overschot aan medewerkers uit bijvoorbeeld de uitzendbranche, horeca, sport en recreatie, luchtvaart en persoonlijke dienstverlening vanwege de krimp in deze sectoren.

Deze mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt biedt een kans voor het toe leiden van nieuwe doelgroepen medewerkers naar duurzaam werk in zorg en welzijn. Doel van het RTTP is het realiseren van een grotere en duurzame instroom van medewerkers in zorg en welzijn. We kijken daarbij buiten de traditionele paden en maken gebruik van een skills gerichte aanpak en de inzet van kortdurend, modulair onderwijs. Aan het RTTP ligt een plan van aanpak en een businesscase ten grondslag.

We doen het samen!

Het op te zetten Transferpunt is een initiatief van zorg- en welzijnsaanbieders (Utrechtzorg), gemeenten (U10), publiek en privaatonderwijs (mbo en hbo), UWV en sociale diensten.

Partners bij de pilot zijn het UMC Utrecht, Careyn, Reinaerde , AxionContinu, UWV, WSP, ROC Midden Nederland en MBO Utrecht. Naast deze partners zal nauw worden samengewerkt met relevante initiatieven en netwerken als het Regionale Mobiliteitscentrum, de Ik Zorg Shop (Zeist), de Werkwinkel (Overvecht), HCA en HHU, maar ook met vergelijkbare initiatieven in aanpalende regio’s zoals ‘House of Skills’ in de regio Amsterdam en ‘ZorgStart’ in Gooi en Vechtstreek. Door over organisatiegrenzen heen te kijken en arbeid te flexibiliseren, kunnen we ook de eerste stappen zetten richting een regionale flexpool (gezamenlijk werkgeverschap) van zorgprofessionals.

Wat gaat u doen?

Het gaat om een tijdelijke rol voor 10 – 12 maanden. Samen met twee nog aan te trekken projectleiders op deelthema’s en een groot netwerk van publieke en private (zorg)organisaties richt u een pilot in om ervaring op te doen met het matchen van vraag en aanbod op basis van skills in plaats van diploma’s. Hierbij sluit u zorgvuldig aan bij de diverse reeds bestaande regionale en landelijke initiatieven en brengt u in kaart welke witte vlekken nog moeten worden ingevuld. Als projectmanager bent u ook verantwoordelijk voor de uitvoering en geleidelijke opschaling van de pilot. Werkenderwijs ontwikkelt u een optimale structuur en werkwijze voor de implementatie van het Transferpunt (RTTP). Doel is dat het Transferpunt in 2022 op grotere schaal geïmplementeerd gaat worden.

Wat zoeken wij?

  • Minimaal 7 jaar ervaring met projectmanagement bij voorkeur op het gebied van de arbeidsmarkt en/of in de zorg en welzijn;
  • Bij voorkeur academisch werk- en denkniveau;
  • Aantoonbare kennis van arbeidsmarktvraagstukken en oplossingen;
  • Ervaring met projectmatige methodieken (bijvoorbeeld Prince II, Agile PM, Scrum);
  • Strategisch en analytisch sterk in combinatie met een hands-on mentaliteit;
  • Ervaring met stakeholdermanagement in een complex speelveld;
  • Bij voorkeur beschikken over een netwerk in de drie arbeidsmarktregio’s Utrecht, Amersfoort en Gooi & Vechtstreek;
  • Enthousiaste en energieke persoonlijkheid;
  • Organisatie sensitief en verbindend;
  • Resultaatgericht, zelfstandig en gewend aan weerstand.

Wat bieden wij?

De projectmanager wordt aangesteld bij Utrechtzorg en legt verantwoording af aan de opdrachtgever bestaande uit vertegenwoordigers van de Utrechtzorg en de gemeente Utrecht. Wij zoeken bij voorkeur een ZZP'er of een kandidaat op basis van detachering. Duur van de opdracht is 10 tot 12 maanden.

Enthousiast geworden?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vincent Alkemade, directeur-bestuurder Utrechtzorg op nummer 06 – 532 738 97. U kunt uw CV met motivatie voor dinsdag 6 april mailen aan secretariaat@utrechtzorg.net ter attentie van Vincent Alkemade. De kennismakingsgesprekken zijn op donderdag 8 en maandag 12 april.