- uitnodiging-2.jpg

Vacature: senior communicatieadviseur| 24-32 uur| Houten

05 juli 2024

Utrechtzorg zoekt een senior communicatieadviseur die bij wil dragen aan onze belangrijke maatschappelijke opdracht: een gezonde arbeidsmarkt zorg en welzijn in onze regio. Utrechtzorg is dé arbeidsmarktorganisatie voor zorg en welzijn in de regio’s Utrecht, Amersfoort-Eemland en Gooi & Vechtstreek. Samen met 85 werkgevers zetten we ons in voor een sterke, stabiele sector zorg en welzijn.

Wat houdt de functie in?
Als senior communicatieadviseur ben je de teamleider van ons – met jou erbij – driekoppige communicatieteam. Dankzij jouw heldere coördinatie zorg je voor de functionele aansturing van dit communicatieteam. Je houdt je met name bezig met de corporate communicatie van Utrechtzorg: positionering, strategie, stakeholdercommunicatie en bijbehorende middelen. Jouw grootste focus ligt op het vertalen van strategische/tactische plannen naar operationele werkzaamheden. Daarbij zorg jij voor een duidelijke koers, ben je het aanspreekpunt voor onze directeur-bestuurder en coach je je teamleden. Je zorgt voor een goede connectie tussen onze inhoudelijke programmamanagers en de communicatiestrategie van de organisatie. Wanneer nodig voer je zelf ook operationele taken uit.

Utrechtzorg heeft via het merk Jouwzorgbaan.nl en de Ik Zorg Shop ook taken op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie. Deze werkzaamheden worden ingevuld door zzp-collega’s, waarbij jij het overzicht behoudt.

Wij werken met veel projecten, subsidies en stakeholders. Naast ongeveer 15 vaste collega’s bij Utrechtzorg zelf, heb je te maken met elf collega-regio’s én onze landelijke koepelorganisatie RegioPlus. Daarnaast werk je samen met onze 85 deelnemende zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijsorganisaties, regionale stakeholders als de Health Hub Utrecht, Utrecht Talent Alliantie, IVVU en VGU, lokale en regionale overheden en andere belanghebbenden. In dit dynamische speelveld houd jij het hoofd koel en zorg je ervoor dat Utrechtzorg bekend staat als onmisbare samenwerkingspartner.

Welk profiel zoeken we?

Je hebt:

  • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
  • Hbo plus werk- en denkniveau in communicatie, het liefst binnen non-profit organisaties
  • Een teamplayer die overtuigend, flexibel en besluitvaardig is
  • Ervaring met public affairs in een politiek bestuurlijke omgeving en netwerkomgeving
  • Strategisch en analytisch sterk ontwikkelde vaardigheden, je kunt ‘over de sector’ heen kijken
  • Ervaring met stakeholdermanagement in een complex speelveld
  • Je weet projecten en mensen aan elkaar te verbinden
  • Ervaring met de inhoudelijke coaching van een communicatieteam en zin om een sterk team op te bouwen
  • De kennis om inhoudelijke plannen om te zetten in een duidelijke, meerjarige communicatiestrategie
  • Affiniteit met de sector zorg en welzijn
  • Talent om complexe materie om te zetten in concrete oplossingen

Wie zijn wij?
De sector zorg en welzijn staat voor een grote uitdaging. De personeelstekorten zijn al groot, en gaan alleen nog maar groeien. De sector zal dus een grote transitie moeten doorgaan om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden. Deze uitdaging pakt Utrechtzorg graag aan. Dat doen we niet alleen. Juist niet: ons netwerk van ruim 85 zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en andere stakeholders is in onze ogen de sleutel om dit vraagstuk op te lossen. We zijn een stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De totale organisatie bestaat uit 15 collega’s en een flexibele schil aan zzp-collega’s. Ons netwerk is ons grootste goed, en wij weten voor elke arbeidsmarktuitdaging de juiste partijen aan tafel te krijgen. We bevinden ons daarbij in een constant veranderend en bewegend speelveld van belangen, ontwikkelingen en innovaties. Wanneer jij geniet van die dynamiek, hart hebt voor de zorg en de kracht van communicatie hiervoor wilt inzetten, vind je bij ons een unieke werkplek waar je echt wat kunt betekenen voor de samenleving.

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende job, een interessant netwerk en boeiende omgeving
  • Een grote mate van vrijheid en zelfstandigheid
  • We zijn een kleine en betrokken organisatie met een belangrijke maatschappelijke opdracht. Bij Utrechtzorg werken veel bevlogen collega’s die je snel welkom heten
  • Het gaat om een aanstelling voor 24 tot 32 uur per week
  • De functie wordt ingeschaald op FWG 60 CAO VVT (maximaal 5593 euro op basis van fulltime dienstverband, afhankelijk van ervaring). Daarbij komt vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering
  • De mogelijkheid om hybride te werken, maar we werken ook graag in ons open kantoor te Houten

Wil je reageren?
Utrechtzorg laat zich bij de werving en selectie ondersteunen door executive searchbureau Colourful People. Ben je geïnteresseerd in deze functie? Reageer dan op deze vacature via de website van Colourful People. Voor meer informatie over de organisatie en de positie kun je contact opnemen met Monique Spaansen, partner bij Colourful People (M.Spaansen@colourfulpeople.nl). Je kunt je interesse kenbaar maken door een brief en CV in te sturen voor 15 augustus via de website van Colourful People. De gesprekken met de selectiecommissie plannen we zodra er voldoende goede reacties binnen zijn. Het streven is de functie zo spoedig mogelijk te laten starten.