Groeten uit de Zorg

Is uw organisatie al gestart met het werven van vakantiekrachten? Met het project Groeten uit de Zorg bieden we graag ondersteuning bij het werven en enthousiasmeren van deze potentiële zorgprofessionals. Wist u dat u deze vacatures ook op www.utrechtzorg.nl kunt plaatsen? En dat wij deze vacatures extra in het zonnetje zetten via een online campagne, UZnetwerkcafé's, banenmarkten en Sterk in je Werk loopbaan gesprekken?

Onboarding vakantiekrachten

Voor veel zorgprofessionals die deze zomer bij u aan de slag gaan is het hun eerste ontmoeting met werken in Zorg en Welzijn. Net als vorig jaar werken we graag met u samen aan een goede onboarding van deze doelgroep. We bouwen verder op de pilot uit 2018 waarin ISZ De Brug, De Rijnhoven en De Bilthuysen hun vakantiekrachten verwelkomden door middel van samen ontwikkelde handvatten en een welkomstpakket.

Sandra Geurtsen van De Rijnhoven (deelnemer pilot 2018) vertelt: "De Rijnhoven stond tijdens de pilot Groeten uit de Zorg in 2018 aan het begin van de implementatie van onboarding. We vinden het altijd belangrijk om mensen goed welkom te heten en welkom te laten voelen in onze organisatie, maar een structurele manier van onboarden draagt nu en in de toekomst bij aan continuïteit van zorg. We namen deel aan de pilot om inspiratie op te doen en op kleine schaal te ondervinden wat onboarden is en betekent. En omdat de vakantiewerker zich uiteraard ook belangrijk en gewaardeerd dient te voelen. We hebben zeker wat aan de deelname gehad en de reacties van de deelnemers waren ook positief. Onze tip voor de pilot 2019 is dat we wat specifieker kunnen kijken naar de functie van vakantiekrachten binnen een organisatie (maatwerk leveren). Bij ons zijn dat bijvoorbeeld voornamelijk medewerkers in de catering en huishouding."

Doe mee!

Bent u geïnteresseerd of wilt u meedoen met de pilot 2019? Stuur dan een e-mail naar secretariaat@utrechtzorg.net o.v.v. 'Groeten uit de Zorg'.

Gerelateerd nieuws

Al het nieuws