VVT-Vrijwilligers online trainen via Nationale Zorgklas

01 oktober 2020

Via de Nationale Zorgklas kunt u VVT-vrijwilligers opleiden met subsidie van het SectorplanPlus.

VVT-Vrijwilligers trainen met subsidie SectorplanPlus

Gastvrouwen, maatjes, begeleiders en alle andere 160.000 vrijwilligers in de VVT-sector zijn nu meer dan ooit nodig. Tijdens de coronacrisis sprongen duizenden nieuwe vrijwilligers bij om zorgorganisaties te ondersteunen. Daarnaast waren bestaande vrijwilligers bereid om zich vaker en onder moeilijke omstandigheden in te zetten. Daarom is het belangrijk om vrijwilligers extra te waarderen en hen een online training aan te bieden. Via de Nationale Zorgklas en met subsidie van SectorplanPlus is dit nu mogelijk.

De Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas biedt vrijwilligers een unieke online training aan om versneld kennis te nemen van relevante thema’s in en rondom de zorg, zoals: COVID-19, basiszorg, hospitality en omgaan met zorgvragers. Op het leerplatform reflecteren deelnemers samen met vakdocenten van erkende opleidingen in 4 tot 7 modules op reële werksituaties. Na afloop van de training zijn uw vrijwilligers beter inzetbaar en worden zij gewaardeerd met een certificaat van de Nationale Zorgklas. De training is geschikt voor nieuwe en bestaande vrijwilligers binnen uw organisatie. Aanmelden kan hier.

Training subsidiabel via SectorplanPlus

De training via de Nationale Zorgklas is subsidiabel via het SectorplanPlus. Onder activiteit-X (extra inzet COVID-19) zijn kortdurende trainingen opgenomen om ook vrijwilligers op te leiden die instromen in de nieuwe werkrealiteit. Onlangs is deze regeling tot nader te bepalen tijd verlengd. In dit memo vindt u meer informatie.

Meer informatie

Heeft u vragen over de Nationale Zorgklas? Kijk dan op de website of neem contact op met Erna Laclé via elacle@utrechtzorg.net.