Webinars digitale vaardigheden

22 juni 2020

Informatie en webinars voor ondersteuning bij digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg.

Digivaardig in de zorg

Via het programma 'Digivaardig in de zorg' worden zorgmedewerkers ondersteund om met hun digitale vaardigheden aan de slag te gaan. Er wordt een steeds groter beroep gedaan op de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de zorg. De behoefte aan digitale vaardigheden is er nu, maar het is lastig om mensen daar nu in te scholen.

De afgelopen maanden heeft onze collega-regionale werkgeversorganisatie WGV Zorg en Welzijn daarom een aantal gratis webinars aangeboden. Honderden zorgmedewerkers hebben hier gebruik van gemaakt. Op veler verzoek wordt een aantal webinars herhaald en zijn er nieuwe webinars ontwikkeld door Suzanne Verheijden en Marijke Bult. Suzanne Verheijden is tevens programmamanager Digitale Vaardigheden bij Utrechtzorg. U kunt haar bereiken via sverheijden@utrechtzorg.net. Marijke Bult is als projectleider Digitale Vaardigheden verbonden aan Utrechtzorg. U kunt haar bereiken via mbult@utrechtzorg.net.

Deze informatie wordt ook beschikbaar gesteld voor zorg- en welzijnsorganisaties uit andere regio's. De gebruikte informatie uit de webinars is na elke bijeenkomst terug te vinden op de website van WGV Zorg en Welzijn.

Webinars

Coachen van minder digivaardige collega’s: Hoe helpt u collega’s snel bij de praktische digitale vaardigheden/vragen van dit moment? Een deel van de training digicoach maakt u mee tijdens het webinar op maandag 15 juni, van 14.00 tot 15.00 uur. Dit is een herhaling van een eerdere webinar.

Zelf digivaardiger worden: Benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op dinsdag 23 juni van 19.00-20.00 uur. Dit is een vernieuwde versie van een eerdere webinar.

Programma aanpak organisatie digitaal vaardiger: Op de langere termijn met de digitale vaardigheden van uw organisatie aan de slag via een programmatische aanpak? Uitleg en tips worden gedeeld op maandag 29 juni van 13.00 -14.00 uur. Dit is een herhaling van eerdere webinar. De praktijkworkshop op 6 juli sluit hierbij aan.

Workshop organisatie digitaal vaardiger: Een praktische vertaling maken van het programma digitaal vaardige organisatie naar uw eigen organisatie. Sluit aan op het webinar van 29 juni. Een webinar, indien mogelijk fysieke bijeenkomst in Deventer, op maandag 6 juli van 13.00 – 15.00 uur.

Empathie voor de digistarter: De digistarter heeft met veel drempels te maken. Zoals faalangst en laaggeletterdheid. Het onderwerp van het webinar of de fysieke bijeenkomst in Deventer op maandag 21 september van 10.00 – 11.00 uur, is waar u in het geval van die drempels rekening mee moet houden.

Zelf digivaardiger worden: Bent u benieuwd naar handige tips voor uzelf over digitaal werken én zelf goede ideeën delen? Daarvoor is het webinar op donderdag 8 oktober van 10.00-21.00 uur. Dit is een vernieuwde versie van het webinar van 23 juni.

Aanmelden voor deze webinars kan via WGV Zorg en Welzijn.