- jmy00189.jpg

Zorgorganisaties bundelen krachten in de nieuwe Ik Zorg Shop in Utrecht

10 mei 2023

Wethouder Linda Voortman en Vincent Alkemade openden op 10 mei samen de nieuwe vestiging van de Ik Zorg Shop aan Steenweg 26 in hartje Utrecht.

De Ik Zorg Shop is een shop-in-shop van zorgorganisaties vóór zorgprofessionals. Het is een fysieke plek waar geïnteresseerden in een loopbaan in zorg en welzijn binnen kunnen stappen voor meer informatie, inspiratie en een baan. Maar ook een plek waar zorgprofessionals, onderwijsinstellingen en recruiters elkaar kunnen ontmoeten. Dit biedt kansen om samen tot creatieve oplossingen te komen om de stijgende vraag naar personeel in de zorg aan te vliegen.

Branche-overstijgende samenwerking
De one-stop shopping formule van en voor zorg en welzijn is uniek omdat het de enige in Nederland is en de transitie van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn hier écht inhoud krijgt. “We zijn er trots op dat de ook deze Ik Zorg Shop het resultaat is van een waardevolle regionale en branche-overstijgende samenwerking tussen verschillende organisaties en stakeholders uit de regio”, vertelt Vincent Alkemade, Directeur-bestuurder bij Utrechtzorg.

Al ruim 1. 000 toekomstige zorgprofessionals geholpen
Vanaf het eerste moment dat de Ik Zorg Shop haar deuren opende, op 22 januari 2020, zijn er gesprekken gevoerd met zo’n 300-350 kandidaten per jaar. Niet alleen op de locatie in Zeist, maar ook bij de pop-ups in Nieuwegein, Maarssen, Utrecht en Amersfoort. In totaal zijn er ruim 1.000 toekomstige zorgprofessionals op weg geholpen bij de volgende stap in hun loopbaan.

Ik Zorg Shop draagt bij aan de aanpak leegstand en transformatie Binnenstad
De Gemeente Utrecht is nauw betrokken bij de doorontwikkeling van de Ik Zorg Shop en het vinden van deze nieuwe locatie. Het toevoegen van de Ik Zorg Shop aan het winkelaanbod in Utrecht draagt bij aan de aanpak Morgen Mooier Maken. Een initiatief van de gemeente Utrecht, Centrummanagement Utrecht en VCOC. Deze aanpak richt zich op het terugdringen van de leegstand in de binnenstad en het verbeteren van de aantrekkelijkheid van de openbare ruimte in dit gebied.

Openingstijden Ik Zorg Shop
Vanaf 10 mei is iedereen die interesse heeft in werken in zorg en welzijn van harte welkom. De Ik Zorg Shop is op van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur geopend.

Meer informatie over de Ik Zorg Shop? Kijk op www.ikzorgshop.nl.