Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

18 februari 2021

Studenten die nu een zorg of welzijn opleiding volgen, kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.

Zorgstudenten mbo, hbo en wo

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties. De vraag naar zorgprofessionals blijft groot. Zij zijn echter bijna allemaal aan de slag in de zorg. Daarom gaan we nu actief op zoek naar een belangrijke groep bijna-zorgprofessionals: de (para)medisch studenten.

Tweede-, derde-, en vierdejaars studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding worden zij afhankelijk van de vraag in een organisatie gematcht op basis van hun opleiding, kennis en beschikbaarheid. Studenten kunnen informatie vinden via deze website.

Landelijke campagne roept zorgstudenten op voor bijbaan in de zorg

Donderdag 18 februari start een online campagne gericht op deze groep studenten. Studenten die een opleiding volgen tot verzorgende, verpleegkundige, behandelaar of arts kunnen ook in onze regio de zorgprofessionals ondersteunen. Onderzoek ook in uw organisatie wat de mogelijkheden zijn om medisch studenten in te zetten, om zo uw personeel te ontlasten.

Over Extra handen voor de zorg
Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, Actiz, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.